Casa Memorială George Pop de Băsești a fost redeschisă!

În prezența președintelui Klaus Iohannis a fost redeschisă Casa Memorială „George Pop de Băsești”.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a participat, alături de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la redeschiderea Casei Memoriale „George Pop de Băsești”. Cu această ocazie, a avut loc și ceremonia de acordare a Medaliei aniversare „Centenarul Marii Unirii” Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, reprezentat la eveniment de directorul Muzeului, Viorel Rusu.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în alocuțiunea susținută în fața invitaților, importanța personalității lui George Pop de Băsești și rolul său în înfăptuirea Marii Uniri.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a adus în atenția celor prezenți la eveniment contribuția marelui patriot la lupta transilvănenilor pentru libertate și unitate.

Președintelui Klaus Iohannis  i-a fost prezentată cartea „100 de personalităţi maramureşene care au făcut istorie. 100 de ani de la Marea Unire”, coord. Teodor Ardelean; Lucrare editată sub egida Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare și a Centrului de Cercetare și Documentare Baia Mare al Academiei Române în cadrul programelor culturale: Maramureșul perpetuu. Maramureșul la Centenar, susținut de Consiliul Județean Maramureș, 2018.

100 de personalităţi maramureşene care au făcut istorie. 100 de ani de la Marea Unire, coord. Teodor Ardelean (2018)

Băsești este un loc cu o semnificație istorică aparte pentru toți românii, iar redeschiderea Casei Memoriale a lui George Pop de Băsești arată aprecierea noastră, a tuturor, față de omul care și-a dedicat întreaga viață unui ideal.

Sursa de informare: https://www.facebook.com/judetul.maramures/

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: