Electro Sistem – „Baia Mare de ieri și de azi”

Semnalăm apariția proiectului editorial al partenerilor noștri tradiționali, compania Electro Sistem, a douăsprezecea lucrare din suita de albume cu tematici diferite, dar specifice zonei geografice, menită să pună în valoare istoria, cultura artistică şi spiritualitatea acestor meleaguri şi a cărei iniţiativă şi finanţare aparţin grupului Electro Sistem.

Baia Mare de ieri și de azi este o plăcută poveste fotografică cu iz de cărți poștale vechi, care readuc la viață locuri prăfuite cu amintiri. Ne întoarcem în timp cu blândă nostalgie în câteva dintre cele mai cunoscute locuri ale Băii Mari și din împrejurimi: Centrul Vechi al orașului, Piața Păcii, Piața Cetății, străzile Vasile Lucaciu și Gheorghe Șincai, zona Podul Viilor, zona pieței agroalimentare, dar și Baia Sprie, Tăuții-Măgherăuș, Seini, Șomcuta Mare și Coltău.

Albumul reunește peste 80 de imagini de arhivă din colecțiile fotografului Deák László și a colecționarului Mezei Géza, iar evocarea trecutului se face prin comparație cu prezentul, din același unghi, de la aceeași distanță și prin descrierea locurilor în stil accesibil.

Cartea poate fi achiziționată de la:

– Magazinul Compact (Bd. București nr. 5)

– Redacția Bányavidéki Új Szó (Str. Băii nr. 3)

– Anticariatul Ex Libris (Centrul Vechi)

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: