„HELIOPOLIS” – mesager de cultură, neîntrerupt nici în timpul pandemiei

Semnalăm apariția unui număr nou al revistei de cultură „Heliopolis”, simbol al spiritualității românilor de pretutindeni. Revista a fost fondată la 1 ianuarie 1995 de către prof. Doina Drăgan, prof. Ana Zlibuț și apare sub egida Asociației „Liga Scriitorilor” Filiala Timișoara Banat (LSFTB).

* * * * *

„Pentru această importantă revistă românească bănățeană Heliopolis, nr. 77-78 din anul 2020, trebuie făcută remarca de – foarte bună, dar mai ales pentru tipăritura care pune în evidență legăturile internaționale ale Revistei cu țările riverane Fluviului Dunărea și cu toate comunitățile românești din Sudul Dunării. Deseori limba engleză folosită internațional, dar mult și în această revistă, atrage atenția întregii lumi asupra acestui colț de țară, din România, Banatul și capitala sa, Timișoara.

În cadrul Asociației LSFTB – Liga Scriitorilor Filiala Timișoara – Banat, se desfășoară continuu o activitate ieșită din comun, atât pe plan local cât și pe plan european. Aici dintotdeauna au conlucrat toate asociațiile de învățământ, culturale, literare prin membrii și liderii lor, dând naștere unui avânt cultural de răsunet, reunit, care în final, a slăvit trecutul de rezistență și de muncă glorios al bănățenilor, al românilor și al concetățenilor de diferite etnii care au colaborat mereu, aducând el, acest întreg conglomerat social, asupra locului, asupra țării România acea faimă culturală recunoscută în lume. Revista Heliopolis fiind un izvor continuu de cultură și de oglindă a muncii neobosite.

Marele merit al revistei mai consistă și în difuzarea cu mărinimie a tuturor succeselor înregistrate de românii de pretutindeni, publicând știrile culturale primite. Pandemia nu este o piedică în primirea și difuzarea materialelor sosite la revistă, fluxul redacțional continuă, cenaclurile Zoom continuă și șuvoiul activității continuă nestingherit înainte, datorită acestor suflete entuziaste de scriitori.

Să citim mereu această revistă Heliopolis cu plăcerea de a ne cunoaște, de a învăța din sursele sale bogate ale spiritului românesc. Trebuie subliniat faptul că din toate aceste activități enumerate mai sus, găsim materiale în acest număr.”

ing. Melania Rusu Caragioiu,
Redactor „Heliopolis” – Canada,
Redactor STARPRESS – Canada,
Vicepreședintă ASRAN, (Asociația Scriitorilor Români din America de Nord)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: