Irina Lucia Mihalca – „Fata din vis”

APARIȚIE EDITORIALĂ

 

„Cu bucurie și adâncă emoție, vă semnalez o nouă apariție editorială la Editura Contact Internațional, Iași, 2020, volumul de proză fantastică „FATA DIN VIS”.

Dacă vrei să vezi esența, uită-te la Univers, uită-te la infinit!

Drumul de la sentiment la cuvânt, de la cuvânt la exprimare și formă, ne arată că trebuie să privim încă o dată către esența noastră, privind întregul. Iar ca să vedem întregul e necesar să vedem esența pentru a o putea înțelege.

Lumea e o sferă imensă!

Alegem, asemeni olarului, să ardem lutul, pământul nostru, tulburându-l la roata de olărit. Iar rezultatul prinde formă, contur, viață, încoronând totul cu Universul, în cele mai mici detalii.

Am dorit să fie o carte care să transmită multe, de la text, la prezentarea coperții, la editare.

Mă bucur mult să o văd așa cum mi-am dorit!

Manuscrisul „Fata din vis” a fost premiat la Festivalul național de literatură „Eminescu la Oravița”, ediția 2018, concurs organizat de domnul Ionel Bota.

Volumul a apărut acum, în noiembrie 2020, cu sprijinul domnului Director al Editurii Contact Internațional, Academician prof. univ. dr. Liviu Pendefunda, coperta fiind realizată după o pictură a renumitului artist Csaba Markus.

Mulțumesc mult directorului editurii, domnul Academician prof. univ. dr. Liviu Pendefunda pentru susținerea redactării și apariția acestei superbe bijuterii, elegant realizată.

Mulțumesc pentru aleasa prefață realizată, domnului Gheorghe Apetroae, eseist, poet, critic literar.

Mulțumesc pentru postfețele realizate, domnilor Ionel Bota și Liviu Pendefunda.

Mulțumesc pentru acordul postării imaginii picturii, artistului Csaba Markus.

Mulțumesc familiei și prietenilor pentru susținere.

Ei, toți, sunt părtașii acestui volum deosebit, iar vouă cititorilor mei, vi-l ofer cu mare drag și bucurie!”

Irina Lucia Mihalca

 

* * * * *

„Templul omului, templul dragostei. Cu o bună priză la fenomenul liric contemporan, fiind o poetă remarcată deja, Irina Lucia Mihalca scrie și proză de bună calitate, perseverând pe miza orientării discursului epic spre spectacolul durabilului, cumulând capacitatea aceasta aproape insolită, am zice, de a crea viziuni și de a împărtăși cititorului emoții, bucurii spirituale, expandări ale vieții interioare a personajelor prin proiecții încântătoare, aproape infuzate de impresivul unei lumini magice. Așadar, spectacolul prozei sale explorează adâncimea esențelor, dar ceea ce se remarcă de la bun început, cum e și cazul acestei insolit-grațioase Fata din vis, câmpul cuantic-axiologic înfățișează mai degrabă gesticulația pe care o inspiră teritorii scripturale și fantasticul, sentimentul însoțitor căutărilor și căilor inițiatice. Între două lumi, sinesteziile duc la un liman al templului omului, mistuind în dorul de viață și de vis, dragostea ca fatalitate a tuturor lucrurilor contrapusă retroversiunii planului inefabilului… Emoții intense, bine surprinse de condeiul talentat al autoarei, ascund un mister nedefinit, o taină, ascund si cheia descifrărilor dintr-o poveste fără sfârșit.” (Ionel Bota – istoric, poet, scriitor, critic literar)

„Fata din Vis” abordează teme meditative cu seriile de principii categorial-filosofice, expuse într-un mixaj de scenarii cu fascinantă imaginație și erudiție, toate în registrul onirismului generalizat și accentuat reflexiv, al cunoașterii în timp.” (Gheorghe Apetroae – eseist, poet si critic literar)

„Un volum care primește explorarea în spirala timpului la o valoare ascendentă și totul în perspectiva filozofico-ontologică și psihologică, a împlinirii complexe a geometrizării spațiului literar. Plin de savoare, romantism, modernism și har, toate la un loc. Citind-o pe Irina Lucia Mihalca nu poți să nu revezi textele romanticilor, Hölderlin, Eminescu sau să fii îndemnat să recitești cu nesaț Cântarea Cântărilor.” (Liviu Pendefunda – editor, scriitor, critic literar)

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: