„Pe repede înainte”. DE CE?!

de jr. col. (rtr) dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU

Și veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi

(Iisus Hristos)

Omenirea a trecut în noul an -2021- cu speranțe de mai bine față de anul încheiat 2020, în care dominante au fost incertitudinile, provocările, temerile și restricțiile declanșate de „pandemia coronavirusului”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și autoritățile naționale românești au anunțat că avem un vaccin autorizat și aprobat de cei în drept, „sigur și eficace” pentru combaterea răspândirii infecțiilor și prevenirea deceselor.

Deci, un Nou Început!

Dar, cum va fi acest nou început?

În România vaccinarea anti – Covid a început și se desfășoară conform priorităților stabilite în protocolul de vaccinare, prima categorie de oameni fiind din sistemul medico-sanitar. În general, se pare, că atitudinea și acțiunea oamenilor sunt blocate, încă de temeri și îndoieli privind alegerea conștientă, pro sau contra vaccinării.

De ce această stare de lucruri?

Nebunia pandemiei” hipermediatizată privind consecințele nerespectării măsurilor de protecție și siguranță stabilite de autorități, nu a fost însoțită de o comunicare adecvată, transparentă, clară și motivantă pentru a convinge că vaccinul este unul „sigur și eficace”.

În spațiul public s-au exprimat și promovat opinii și recomandări contradictorii, atât de specialiști din domeniul medical, cât și de autorități. Astfel, este surprinzător că vaccinul (sau mai multe tipuri de vaccinuri anunțate public) anti – Covid a apărut la mai puțin de un an de la declararea pandemiei de către OMS, ceea ce n-ar fi nimic rău dacă exprimă un adevăr. De reținut, că pentru validarea altor vaccinuri antivirale s-au întreprins cercetări serioase pe o durată între 8-10 ani pentru a se cunoaște în detaliu efectele secundare pe termen lung. Se pare că vaccinul actual anti – Covid se află în fază experimentală.

Ca atare, vaccinul Pfizer lansat și recomandat pentru aplicare nu se încadrează în bunele practici mondiale, fiind suspectat de riscuri grave, chiar mortale pe termen mediu și lung.

În opinia unor experți, vaccinul nu te imunizează, persoanele vaccinate se pot reinfecta și în consecință, să nu se renunțe la purtarea măștii, distanțarea fizică etc. pentru că, astfel se va crea un „tsunami de infectări”.

De asemenea, vaccinul este un ser mesager genetic (posibil să conțină și nanotehnologii după unele opinii) ar putea genera imunitate pe termen lung, dar nu există un răspuns deocamdată. Oricum, imunitatea generată de vaccin „este mai lungă decât imunitatea pe care o dă trecerea prin boala propriu-zisă” (lt. col. dr. Valeriu Gheorghiţă, medic primar infecţionist, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti – Covid).

Covid-19, SARS-CoV-2 și derivatele acestora în dinamică „vor fi alături de oameni pe vecie”, „războaiele se termină, Covid, NU”, sunt alte exprimări ale unor specialiști în materie.

În comunicările publice oficiale și private, încă se mai comunică cu un ton mortuar privind prezența și consecințele virusului, precum și a efectelor nefaste ale vaccinului anti – Covid.

Credem, că „pe repede înainte” sunt încălcate regulile și principiile științei medicale. Știința este un drept public și un apanaj al specialiștilor înțelepți ale căror propuneri se impun a fi luate în considerare pentru a se decide în cunoștință de cauză și nu de către „complexul politico-medical” suspectat în întreaga lume de interese obscure, benefice unor grupuri de interese, așa cum rezultă din articolul „Conspirația BBC-Covid iese la lumină” publicat în revista Lumea nr.1 (334) din anul 2021.

Potrivit sursei citate este vorba de MAREA RESETARE (The Great Reset), un plan adoptat de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 2015, potrivit căruia este nevoie de folosirea unui instrument eficace – pandemia coronavirusului – pentru a înlocui capitalismul cu un comunism planetar.

Cartea lui Klaus Shawab, fondatorul și președintele Forumului Economic Mondial (FEM), nu demult publicată, se numește „Covid – 19: Marea Resetare”, exprimă clar ideea că pandemia coronavirusului va contribui la realizarea schimbărilor către un „nou normal”, „fundamental în traiectoria noastră globală”.

Prin urmare, se explică graba „pe repede înainte” că MAREA RESETARE era cunoscută de liderii politici mondiali, inclusiv din România, dar nimeni n-a spus o iotă, decât, că, „lumea nu va fi niciodată la fel”.

Da, în parte este adevărat, vom trăi sub simbolul unei noi etape de viață, desigur, nu impuse de forțe oculte și răuvoitoare, o nouă viziune cu privire la viața noastră pământeană, o schimbare la nivel de conștiință, având la bază robustețea sănătății și a vieții, aducătoare de noblețe și înțelepciune pentru toți care cultivă și aplică legile științifice și ale spiritualității.

Poți să prostești unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul”. (Abraham Lincoln)

(sursa figurii: https://pixabay.com/ro/illustrations/anul-nou-2021-sering%C4%83-vaccin-5822002/)

Sibiu, 3 ianuarie 2021

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: