Gânduri despre ANTOLOGIA DE TEXTE – Recenzii de cărți – Personalități ale lumii contemporane. Sincerus Verba

de Daniela VÎLCEANU

Mă alătur și eu celor care au dus la înfăptuire proiectul „Recenzii de cărți – Personalități ale lumii contemporane” adresând câteva impresii despre această antologie.

Încă de la început salut cei trei coordonatori: Vasile Bele, Gelu Dragoș și Nelu Danci asigurându-i de toată prețuirea și respectul pentru munca lor titanică.

Alături de ei au stat alți oameni de litere pentru că toate obiectivele mărețe se înfăptuiesc doar cu sacrificiul a mai multor suflete și am să menționez întru stimă și recunoștință: Prefață profesor universitar dr. Carmen Dărăbuș; Consilier editorial Puiu Răducan; tehnoredactare minunata Cristina Bele și aranjamentul coperților David Statie. Proiectul a văzut lumina zilei în Decembrie 2020 la editura „Mircea Cel Bătrân”, Tipografia Puiu Răducan din Băile Olănești.

Prefața, meticulos întocmită de profesor univ. dr. Carmen Dărăbuș, consemnează printr-o atentă trecere în revistă amănuntele care alcătuiesc conținutul antologiei concluzionând: „Antologia are o configurație specifică presărată cu amintiri și evocări entuziaste ori lirice ale unor momente literare, în legătură cu cei antologați. Reluând, parcă, tehnica povestirii în povestire, poveștile de viață, momentele trăite frumos la diverse festivaluri și tabere literare conferă un aspect încasetat volumului de față”.

Ideea proiectului, primele zămisliri de gânduri au apărut într-o postare pe Facebook a maestrului Vasile Bele. „Am fost, suntem și vom fi, mereu” suna titlul postării care din dorința de comunicare, iubitor de oameni cum îl cunoaștem cu toții (Măria Sa nu poate trăi fără oameni, fără prieteni) pandemia restricționând Întâlnirile fizice, Vasile Bele a venit cu propunerea ca în numele culturii și ale prieteniei să încheiem anul cu impresii asupra evenimentelor culturale întâmplate în anul în curs. Din respect pentru fiecare truditor al literelor care i-a dăruit volumul personal, Vasile Bele s-a pus pe scris recenzii, urmând ca fiecare participant să vină în proiect și cu un alt material reprezentativ, poezie, proză, eseuri, critică….etc. Nu au fost neglijați nici prietenii care ne-au părăsit luându-și zborul către universul culturii divine, nici revistele și nici antologiile care ne-au unit în decursul anului 2020. Pentru acest volum, volumul 1, au fost stabilite:

– recenzie REVISTA MĂRTURII MARAMUREȘENE;

– recenzie IN MEMORIAM poetul CONSTANTIN TRIȚĂ;

– recenzie – ANTOLOGIE DE POEZIE – ZBOR SPRE DESFRUNZITE STELE, coordonator Florentina Danu;

VOLUMUL 1 însumează 480 de pagini pentru 25 de autori, acest fapt aduce un spațiu destul de larg fiecăruia în parte.

Un alt cuvânt care cântărește greu în acest în acest proiect este și al poetului popular, coordonator Nelu Danci, căruia îi port o stimă deosebită. Dumnealui vorbește despre emoțiile trăite în tabăra culturală desfășurată în localitatea Săcele județul Brașov. Tabăra a fost organizată de către poeta Florentina Danu, un om de o măreție sufletească deosebită și poetul Trandafir Sâmpetru, președintele Campionatului european de poezie: „Am venit plăcut impresionat de acolo. Parcă și acum mai trăiesc emoțiile de-atunci, atât a fost de frumos”, spune Nelu Danci și eu îl susțin. Acolo s-au legat prietenii care vor dăinui și trebuie să spun că printre acești norocoși mă număr și eu fapt care mă onorează foarte mult.

Recenzia volumul „Profesorul de singurătate” al autoarei Gabriela Anton îl duce pe scriitorul și prietenul Vasile Bele cu gândul la „destinul elevilor, la situația actuală a școlilor…”. Aș mai consemna câteva cuvinte ale scriitorului recenzor Vasile Bele la acest punct: „Poeta Gabriela Anton, ne dezvăluie câteva din secrete (sau amintirile încă vii) din copilăria ei, (pag 13). Atunci își deschide lirismul „era o vreme cu liniște” și era atât de fericită sau copilăroasă că „m-aruncam cu luna peste păduri de sălcii….”. Nu pot să sar peste sfatul maestrului Bele către poeta Gabriela Anton: „Sper din tot sufletul că-ți vei învăța elevii ce înseamnă dragostea pentru fiecare fir de nisip pe care calcă…”; Mare vorbă spusă de un om care năzuiește un viitor luminos al omenirii.

Ionica Bandrabur, o personalitate a poeziei moderne, un chip blajin și prietenos, spun eu pentru că am apucat să îi culeg puțin din căldura sufletească în tabăra de la Săcele, dar poetul și recenzorul Vasile Bele spune multe. Să îi fie gura lăudată că multe adevăruri spune despre omenie și prietenie: „Poezia bandraburiană se citește cu plăcere și îți oferă o plăcută detașare de la cotidian”…… „Am găsit dor în poezii (tema dorului)……. am găsit lacrimi și am găsit anotimpuri….. găsesc iubire, stele, vânt, patimă și lacrimă – cum găsesc rondelul, glosă ori poezii cu trimitere la cineva drag….”. Dincolo de vorbele maestrului Bele țin să consemnez și eu o strofă din poezia „E cununia ultimului flutur” închinată de Ionica Bandrabur poetei Anca Maria David, la trecerea acesteia în tărâmul îngerilor:

„Sub talpa toamnei a murit o frunză!/ Sălbaticele roze capu-și pleacă,/ Albastrul cer și-a ridicat o pânză/ Și-depărtare se aude-o toacă!…..”

Gelu Dragos_foto_Stefan Selek

Gelu Dragoș

Melancolia toamnei îl duce cu gândul în trecut pe recenzorul Vasile Bele. În acel trecut în care își încarcă bagajul cu „Amintiri despre Viitor”. Gândurile lui se îndreaptă către oamenii dragi „Gelu Despre, poet popular Nelu Danci, Grigoraș Ciocan, Marița Gligor, debutant în această branșă – Florin Dragomir, poeta Daniela Micu. Un alt gând și-l îndreaptă recenzorul către prof. Dr. Valeria Bilț din Țara Lăpușului și către Prof. Maria Berciu, poetă epigramistă, scriitoare, prozatoare și pictoriță. Mulțumirile nu contenesc să curgă dim sufletul poetului Vasile Bele către mulți alți prieteni pe care îi iubește:

„Mulțumesc prof. Olimpică Mureșan! Mulțumesc, pr. Radu Botiș! Mulțumesc, Col. (rez.) Gavril Babiciu!….”

„Totul va deveni bob de visare/ Până și uitarea/ A prins rădăcină într-o piatră” „Vasile Bele – Să-ți fiu sărut de rouă; 11 Septembrie 2020.”

„Vasile Bele – Florentina Danu: Eu mire de rouă, Tu mireasă de lacrimi; un mariaj literar inedit” spune Paulina Georgescu despre măreția evenimentului care s-a desfășurat în cadrul evenimentului de la Săcele, Brașov, în cadrul căreia au avut loc două evenimente deosebite „Campionatul European de Poezie” organizat de WORLD POETS Association, având ca președinte pe scriitorul Trandafir Sâmpetru și „Zbor spre desfrunzite stele” inițiat de poeta Florentina Danu, care a fost și organizatorul acestei tabere literare.” Scriitoarea Paulina Georgescu, un suflet ales, cu o mare dăruire spirituală doar prin simpla prezență (așa cum a perceput-o subsemnata), are o cronică atotcuprinzătoare despre cele desfășurate la acel eveniment: stări, sentimente, emoții, trăiri și punctează excepțional marele eveniment al taberei „Mariajul literar” dintre scriitorii Vasile Bele și Florentina Danu.

Felicitări Paulina pentru această cuprinzătoare întocmire despre minunății noștri prieteni!

Despre scriitorul Grigoraș Ciocan, spune Vasile Bele „Fără a greși putem afirma despre poet că este un om cu credință în Dumnezeu….Așa îl văd pe Grigoraș Ciocan! Începând sau sfârșind ziua cu Dumnezeu în gând și în suflet….” Din nou regăsesc și la acest autor un alt sfat de o mare încărcătură emoțională al maestrului Vasile Bele: „Consideră poezia parte din sufletul tău, dăruiește cititorului ceea ce ai vrea tu să citești. Consideră fiecare stea de pe bolta cerească o muză și profită de această binecuvântate….”

Minunat, prietene Vasile! Fericiți suntem cei care te-am cunoscut!

Despre Mihai Coșerariu și despre „Amprente Lirice” ne vorbește prietenul Vasile Bele în următoarele pagini ale antologiei . Despre profesionalismul autorului, înaltă ținută morală și amprenta sa asupra culturii românești „care o îngemănează la fel de frumos”. Mai spune prietenul nostru Vasile că „Mihai Coșerariu dorește o lume cinstită, o lume cu pace și liniște în suflet…..”

„Dacă vom învăța cu toții cei iubirea/ Și vom purta în suflet un singur Dumnezeu,/ Se vor aprinde torțe, vom ști ce-i fericirea/ Și vom trăi în pace și liniște, mereu”.

Nelu Danci

Nelu Danci, prieten drag, pentru dumneata toată stima și respectul. Îți citesc rândurile și te regăsesc așa cum te-am cunoscut: „Am scris, simplu și modest, despre sat, biserică, preot, vecini, neamuri…../ Nu am irosit timpul, ci mereu l-am privit ca dar de la Dumnezeu”. În legătură cu ce spui mai departe te pot asigura, prieten drag, că prețuiesc simplitatea fiecărui cuvințel pe care îl scrii, ești o comoară populară și oamenii au nevoie de comori naționale. Au nevoie pentru a-și hrăni setea de acest pământ și de tot ce ne reprezintă. Foșnetul „Pașilor tăi printre rouă și lacrimi” este vocea românului sănătos, adevărat care ne spune, nouă, românilor, să ne iubim și să ne respectăm ca frații, a îngemănare „rouă cu lacrimi”. Felicit „Omul din popor și popular în același timp… care și-a investit sufletul modest în scris”. Așa cum spune fârtatul dumitale „Ești valoros pentru că redai satului frumusețea! Ești minunat pentru că îți iubești și îți cinstești rădăcina! Ești minunat și valoros pentru că fructifici prin poemele dumitale viața autentică a satului românesc”……

Din partea mea cu toată stima ce ți-o port, drag prieten Nelu Danci: Jos Pălăria! Sus valorile noastre naționale! și dumneata ești una dintre ele!

Florentina Danu, rătăcitoarea noastră „Pe cărări de vis și dor” care ne demonstrează că nu există nimic mai nobil decât visarea. Florentina cea cu suflet de aur care ne-a încântat cu vocea ei minunată, care ne-a dăruit atâtea clipe minunate. Florentina este omul de legat la rană pentru o vindecare spirituală instantă. „Mireasa noastră de rouă” despre care ne spune „mirele ei de lacrimi” următoarele: „Corectitudinea, modul de a fi, sinceritatea și minuțiozitatea – toate adunate, fac din poeta și prietena Maramureșului un poet complet și complex”.

Florin Dragomir tânărul care recunoaște că „Pentru a trece mai ușor peste perioada pandemiei am început să studiez, să citesc, să scriu…….” Am scris vrute și nevrute. Bune și rele”…… Bravo Florine! Joacă-te copile! Îmi amintesc momentul în care ți-am întâlnit versurile pe Facebook, te-am încurajat să scrii. Rămân constată în această încurajare și te felicit pentru evoluția ta scriitoricească! Scrie Florine, scrie! Scrie că este talent cu carul în ființa ta. Cu dăruirea ta și cu sprijinul prietenului Vasile Bele viitorul tău este asigurat ! Mult succes!

Gelu Dragoș – aduce în fața cititorilor antologiei opera „Lucăcești – File de istorie” sau: „Oameni, locuri, fapte, tradiție, istorie”

Atunci când un autor strânge cu râvnă dovezi despre un loc ale acestui pământ românesc, când se angajează să scrie despre oameni, locuri și fapte dă naștere unei file de istorie și de ce nu chiar de geografie. A vorbi despre tine și ai tăi, despre românism într-un cuvânt este un act de cultură de o mare încărcătură pedagogică. Și închei cu vorbele fârtatului Vasile:

„BRAVO DOMNULE PRIMAR – DUMNEZEU SĂ VĂ OCROTEASCĂ ȘI SĂ VĂ ALDUIASCĂ”!

Petru T Grădinaru și „Pustiul vieții”. Petru este prietenul nostru comun. Prietenul nostru din taberele culturale. Împreună am participat la activități culturale și am împărțit multe momente de suflet. Am să citez din nou pe prietenul Vasile Bele: „Sunt foarte curios să văd de ce se plânge autorul despre „PUSTIUL VIEȚII” cu atât mai mult cu cât cunoscându-l pe autor de vreo doi ani, nu îi simt sufletul deloc pustiu, dimpotrivă – este un adevărat prieten, talentat, foarte obiectiv și de o sensibilitate aparte”.

Și acum îmi permit să concluzionez eu: Da, prietenul Grădinaru, este un om de o eleganță aparte, o întreagă enciclopedie istorică de un patriotism desăvârșit. Prietene, cunosc substratul poeziei tale „Patricia” , cunosc sufletul tău, câteva din poveștile tale și de aceea pot spune întregii lumi că dincolo de peretele biologic cu care te înfățișezi lumii, există un suflet de o candoare aparte.

Marița Grigor, poet popular din Chiuzbaia, Maramureș.

O femeie bărbată care dincolo de suferința fizică pe care o duce cu greu de câțiva ani și cu rugăciunea în suflet reușește să scoată versuri cu care cinstește literatura populară românească.

„Găsește o vorbă bună pentru fiecare….. Are atâta putere încât poți spune că este mereu un suflet tânăr” spune în recenzia sa, scriitorul Vasile Bele. Cum să nu prețuiești un „păstrător de nestemate folclorice”!

Recenzie de carte „Între rai și iad” autor Lorelai Griot, întocmitor Vasile Bele este următoarea prezență în antologie, la pagina 230. Zice recenzorul nostru: „Încă mai umblă la școală! Tot mai învață și îi învață și pe alții! E profesoară…, un dascăl minunat….. Poezia lui Lorelai, spune Vasile Bele este „O înșiruire frumoasă de teme și motive tematice, întâlnești în fiecare curgere de poem o iubire în cascadă, trăirile sunt emoționante, chiar îmbrăcate în haina purității, sincerității, a divinului și chiar îmbrăcate într-o vrajă a sensibilității exoticului”.

Garofița Jianu, poeta noastră dragă, poeta iubirii, cea cu suflet de soare primăvăratic ce mângâie și înflorește locul și pământul pe care-l calcă. Pentru Garofița sentimentele sunt aparte, ea este cea care unește suflete, își ascunde cu abilitate tristețile și durerile și se dăruiește trup și suflet tuturor. „Parfumul de femeie” al prietenei Garofița Jianu îl întâlnim în antologie la pagina 245 și odată ce am luat contact cu el suntem deja vrăjiți. Garofița este o poetă prolifică care trăiește într-o „galaxie” a iubirii și plouă cu binefaceri stelare peste toți cei care o cunosc. Chiar eu sunt una dintre acești fericiți pământeni. Garofița, trebuie să citez ceva din sufletul tău; acel ceva ce mi-a plăcut enorm:

„Dacă ai ști câtă iubire se citește-n tot ce faci”
Și de-ai ști câtă nevoie am de tine chiar când taci”
Dragostea, iubire dragă, n-are clipe de popas,”
Te-a cuprins cu toată vraja? Te urmează pas cu pas……”

Daciana Cosmina Lazăr și Cuvintele sufletului despre care spune distinsul Vasile Bele în recenzia sa: „Volumul de referință „Cuvintele Sufletului” reîntregește lirica contemporană, în peisajul literaturii, cu frânturi de/ din suflet”.

Rup o bucățică din „Haina Tristeții” a Dacianei Lazăr pentru a însemna acest moment:

„Aș vrea să scap numaidecât de haina rece, de haina tristeții”
Să o-miraculos pe cea a fericirii, caldă și fină, pentru totdeauna..”.

Victor Manole scriitorul, poetul, executorul judecătoresc, făuritorul de „Cuvinte potrivite”.

Vasile Bele

Vasile Bele

„Victor Manole toată viața și-a dedicat-o studiului, pasiunii, frumosului din artă” ne spune Vasile Bele în recenzia sa. „Simplitatea și naturalețea sunt legitimate perfect. În cazul lui Victor Manole, dacă cineva ar dori să-i scrie o carte, pe drept cuvânt, i-ar fi greu aceluia care s-ar încumeta, pentru că sunt foarte multe lucruri minunate și frumoase ce nu trebuiesc omise și credeți-mă ar fi păcat.”

Ana Mihail, prietena noastră care nu este altceva decât o „Aripă întinsă spre cer” și este construită din „Clipe înveșnicite în frumos”. Și Ana este prietena noastră comună cu care am împărțit două tabere literare. Ana reușește să își umple buzunarele sufletului cu raze de soare de la Marea cea mare, prietena ei de la Constanța, pentru ca apoi să le reverse asupra oamenilor odată cu zâmbetul ei sufletesc pe care îl dăruiește fără rețineri. Poeta noastră de suflet la botezul căreia editorial am participat cu toții. Ana este cântec și vers, este încântare și dezmierdare sufletească, este rugăciune și iertare. Te prețuiesc Ana!

Profesor Olimpia Mureșan este prezentă în antologie la pagina 308 cu „Scrieri literare – Un Dicționar al scriitorilor și al scriiturilor”. Distinsa doamnă aduce spre cunoaștere prietenului Vasile Bele o carte în care a cuprins multe nume și cariere scriitoricești, dar cea mai de seamă însemnare cuprinsă în această antologie sunt notele de lectură asupra scriitorului și prietenului celor antologați, Vasile Bele. Am să consemnez câteva rânduri: „Caracteristic la poetul Vasile Bele este crearea unei atmosfere de vis și magie, la citirea versurilor ești prins empatic, se Creează o legătură a cititorului cu creația poetului, el se regăsește în anumite imagini; știut fiind că un cuvânt poate crea o imagine personală sau poate fi percepută această imagine în mod unanim de mai multe persoane”.

Astfel „Frunze pictate cu rouă, lacrimă și vânt” se declară a fi un imn închinat iubirii veșnice prin efemerele ei trăiri pământene: frunze-n vânt… pictate…. cu rouă…. și lacrimi”.

Corina Nica – Gânduri de Bine ( recenzie de carte, autor Vasile Bele) la pag. 330. Gânduri frumoase, versuri de iubire încărcate de „Emoție, meditație, visare – adevăr, credință, răbdare”.

Leliana Mihaela Rădulescu – Epigrame Vesele și triste, recenzie de carte, autor Vasile Bele.

Am cunoscut și eu în tabără la Săcele această doamnă cu zâmbetul cât un răsărit de soare în dimineți de vară.

„Ce-am înțeles la Săcele”„
– Faci haz, mai scapi de necaz! „
Dar să nu te pui cu Bele,”
Că-ți zice de la obraz” spune autoarea noastră.

Limona Rusu – Drumul către tine despre care spune următoarele, autorul recenziei, Vasile Bele: „Mă regăsesc și sunt veșnic camarad al drumului, mai ales că totul azi înseamnă alergătură, frământare, viteză… vorba poetei, „Ridică-te din bezna risipitoare/ și mergi pe drumul pavat cu visări/ ridică-te din marasmul iubirii de sine/ și umblă prin sufletele mirosind a senin….

Voica Rusu, o altă prietenă comună. O doamnă cu o eleganță aparte care scrie minunat. Cartea pusă în discuție începând cu pagina 364 a antologiei este „Intersecție de Universuri” a cărei autor este Voica Rusu. În recenzia sa, autorul Vasile Bele spune că „Voica Rusu este un autor complet și complex care transmite un mesaj puternic și te încarcă emoțional-literar”.

În altă ordine de idei Vasile Bele consemnează: „Găsesc un univers pentru iubire, pentru anotimp, pentru astre…. foarte frumos puse, vorba poetei, într-o banală intersecție…..

„Am plâns cu fiecare frunză ce cădea/ că fiecare mirosea a floare….”

Ionel Sima și trilogia – Pământ, Trăire, Cer

Despre autor spune recenzorul Vasile Bele: „un om simplu, un om modest ce aduce imagine literară pozitivă comunității, prin aerul proaspăt și curat ce ni-l dă nouă cititorilor (….) Autorul ne răsfață cu talentul său, se joacă foarte ușor cu imaginile și culorile poetice…” Tu ai miros de liliac/ Ce a-nflorit azi-noapte(…..) Tu ai făcut din mine-un rob, Miros de liliac, culoare mov….”

Dumitru Tâlvescu Aldebaran „Fiat lux” recenzie de carte, autor Vasile Bele.

Dar, chiar prietene, Vasile, te rog lămurește-ne ce este acest Aldebaran? Citind recenzia mi-am dat seama că după un întreg travaliu tot nu ai reușit să afli ce și cum. Apăi nu-i bai, fârtate Văsălie, da’ când ai afla musai să te ții de cuvânt și să vii să ne luminezi și pe noi cu „Aldebaran”. Despre poet și opera sa numai gânduri de bine”.

„Despre tristețea poetului nu se povestește/ El o poartă cu sine ca pe-o pecete/ Trecutul nu-l lasă și-l caută hoțește/ Cu gânduri în versuri și plin de regrete…..”.

Pe la pagina 417 mă prezint și eu cu numele de-l port și cu onoarea de a fi recenzată de prietenul Vasile Bele.

Aș vrea să scriu aici, ca o concluzie, ce mi-a trecut prin cap atunci când țineam această măreață capodoperă pentru prima oară în brațe. Era o bucurie la sfârșitul acestui an răpciugos. Citez: – Departe Maramureșul, de fapt Chiuzbaia, pentru că taman de acolo a ajuns și la mine astăzi Moș Crăciun.

ANTOLOGIA DE TEXTE; RECENZII DE CĂRȚI – PERSONALITĂȚI ALE LITERATURII CONTEMPORANE – SINCERUS VERBA. Vol. I, în cuprinsul căreia se regăsește și o recenzie a volumului meu de poezie „PARFUM DE FEMEIE” întocmită de Prietenul meu de condei Vasile Bele (și nu din greșeală am scris cuvântul „prieten” cu majusculă). Da, prietene, te-am cunoscut, ți-am cunoscut minunata familie și îmi mențin ce am spus totdeauna despre tine, ești un om de legat la rană. Sunt profund recunoscătoare faptului că tu ai fost cel care a scris prima cronică a unui volum de al meu, ba aș îndrăzni să spun două volume care îmi aparțin au cronică scrisă de tine, dar făcând referire la antologia de față mă opresc doar la cronica, recenzia, volumului „Parfum de femeie”. Îți mulțumesc reverend ție și celor doi confrați ai tăi Dragoș Gelu și Nelu Danci (căruia îi port o stimă deosebită și prin faptul că l-am cunoscut în tabăra de la Săcele)! Întregii echipe vă doresc să aveți parte de bucurie atât cât dăruiți și să vă dea Dumnezeu sănătate pentru ca toate proiectele voastre literare să își continue drumul cu un succes firesc!

Cât despre mine, eu m-am convins de faptul că există oameni care știu să își dăruiască sufletul și timpul celorlalți oameni și chiar dacă se găsesc la capăt de țară, de hotar, de lume, pământul se rotește în favoarea fiecăruia și ajung să se cunoască să își împărtășească experiențe de viață.

Cu Mulțumiri: Sănătate și numai bine!

Un an nou fericit, împlinit și cu muză prolifică!

Doamne ajută să se întâmple cele ce visați și vă doriți!

Olga Văduva Grigorov – Dunăre, vals al iubirii – Poezii

Recenzie de carte, autor Vasile Bele….

Undeva în recenzie, drag prieten, găsesc următoarea întrebare: „Cine este Olga Grigorov?” După ce citesc fiecare cuvânt și îl trec prin suflet nu găsesc nimic cu care se te contrazic. Da, distinsa Olga Grigorov, prietena tuturor scriitorilor, oameni de bine este bunătatea, talentul, spontaneitatea și veselia în persoană. Tot farmecul Dunării și al Deltei s-a strâns în sufletul acestui om minunat de o sinceritate sufletească ieșită din comun. Prezența ei cântă și încântă, de ce nu chiar decântă și tot ce atinge se transformă în proiect cultural care sfârșește cu veselie și prietenie! Din sufletul meu adâncă stimă și profundă recunoștință. Volumul antologic se încheie cu o recenzie a revistei „Mărturii Maramureșene – membri fondatori: Andreia Ghib Botiș și Radu Botiș”. Am reținut o vorbă de duh însemnată de chiar fondatorul revistei „Celor care împrăștie și întrețin discordia, ușor le poți intui caracterul” Radu Botiș.

O revistă educativă, cu subiecte diverse care încarcă prin apariția sa cadrul cultural scriitoricesc al Maramureșului.

Și pentru că prietenii noștri chiar dacă ne părăsesc prin simpla mutare de pe pământ, faptul că ei rămân prezenți în sufletele noastre a dat naștere la paginile: IN MEMORIAM – CONSTANTIN TRIȚĂ (1957 – 2020) „Între un ieri și un asfințit”.

A plâns cerul! Au plâns stelele!/ A plâns luna! Nedrept! Trist/ Cuvinte seci…. cu sau fără rost.

Drum lin…. poet minunat! Drum lin…

Chiuzbaia, într-un Septembrie trist, anul Domnului 2020.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: