FLACĂRA CULTURII, APRINSĂ SIMBOLIC LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PETRE DULFU” DIN BAIA MARE

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

Ziua marelui poet Mihai Eminescu a fost omagiată la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ministerul Culturii și în colaborare cu instituțiile aflate în subordinea administrației județene, a aprins simbolic Flacăra Culturii fiind marcată astfel și Ziua Culturii Naționale. La ora 18.00 clădirea bibliotecii a fost luminată din interior spre exterior cu video-proiecții cu chipul marelui poet al românilor. 

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Maramureș – Costin Hendea Anca Minodora, inspector școlar general adjunct, profesor – Ioan Muntean, reprezentantul gazdelor, respectiv al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, conf. univ. dr. prof. Florian Roatiș, profesor de limba și literatura română, Gabriela Vanka, de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, precum și eleva Ioana Borcuti, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

„Mă bucur că am avut ocazia să-i pot felicita public pe toți cei care au contribuit anul trecut la sporirea zestrei spirituale a Maramureșului și a României. Patrimoniul nostru cultural, creativitatea și diversitatea noastră culturală reprezintă resurse strategice pentru Maramureș, resurse care pot fi însă fructificate mult mai bine decât până acum. Așa cum există un festival internațional de teatru la Sibiu sau un festival internațional de film la Cluj, care aduc prestigiu cultural, dar și plus valoare economică, cred că putem pune bazele și în Maramureș unui eveniment cultural de anvergură, care să devină un brand cultural al județului nostru. Împreună cu specialiștii, cu profesioniștii din cultură pe care îi avem, vom lucra la acest proiect pentru că Maramureșul merită să fie cunoscut lumii întregi și prin evenimente culturale de rezonanță internațională”, a spus Ionel Bogdan.

Deși în cadru restrâns, iată că în vreme de pandemie cultura a fost pusă și de această dată la loc de cinste. Toți vizitatorii care au trecut azi pragul bibliotecii au avut posibilitatea să viziteze expoziția de carte intitulată sugestiv „Cu Eminescu în suflet”.

Sursa: CJ Maramureș| BJPD – Facebook

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: