In memoriam! Col. (rtr.) IOAN VASILE PĂREAN

de jr. col. (rtr) dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU

Timpul pământean s-a scurs foarte repede pentru col. (rtr.) IOAN VASILE PĂREAN, președintele Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a A.N.C.M.R.R. și redactor șef al Publicației trimestriale Sibiu „REZERVISTUL SIBIAN”.

A decedat, instant, la vârsta de 65 de ani în dimineața zilei de 13 ianuarie 2021 și a fost înmormântat în 15 ianuarie 2021 – Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a „românului absolut” Mihai Eminescu.

Vestea decesului col. (rtr.) IOAN VASILE PĂREAN, neașteptată și nedorită de nimeni, a îndoliat sufletul membrilor familiei lui și al tuturor celor care l-au cunoscut.

Când cei dragi se sting, ne revenim cu greu, poate niciodată. Amintirea lor va fi prezentă în adâncul inimilor noastre.

Cine a fost omul Ioan Vasile Părean?

col. (rtr.) IOAN VASILE PĂREAN

A fost un ofițer vrednic al armatei române, curajos și înțelept, o personalitate polivalentă cu multe calități, patriot și bun român, iubitor de Neam și Țară. Prin Voia lui Dumnezeu a fost înzestrat cu multe potențialități, transformate în virtuți și devenite modele pentru semeni și viitorime. În calitate de ofițer activ, cât și la pensionare, a fost perceput ca un om cu o distincție aparte de către cei care l-au cunoscut din județul Sibiu și din țară.

Viața domniei sale a fost o luptă, nu a trăi doar pentru a supraviețui, ci, îndeosebi, pentru a se dedica și ajuta pe ceilalți pentru a reuși și a fericii pe toți cei aflați în nevoi. A fost un om integru, cu un ascuțit simț al dreptății, corectitudinii și omeniei.

În formarea sa și pe parcursul întregii vieți, a ascultat învățăturile altora, tot timpul s-a pregătit profesional și pentru viață, a scris cărți, articole și a cuvântat cu onoare în fața semenilor, i-a inspirat și antrenat în viață sub deviza:

SĂ NU DĂM ÎNAPOI!”

A fost mesajul și sensul lui de viață, un mesaj ferm, de curaj, de integritate, dreptate și hotărâre nestrămutată de a depăși obstacolele, de a face cale prin ziduri.

Toată lumea are probleme și adversități. Nici domnia sa nu a fost scutit de așa ceva, dar, „faptele au fost mai grăitoare decât vorbele” în toate demersurile vieții sale.

În calitate de lider al Asociației sibiene a cadrelor militare în rezervă și în retragere a creat „o cultură optimistă”, a fost tot timpul pozitiv pentru ca lucrurile să meargă înainte.

Vom face mai mult și mai bine

a fost concluzia și decizia domniei sale după orice acțiune întreprinsă la nivel colectiv, dar și individual.

Excursiile organizate în țară și străinătate au fost conduse cu competență managerială și turistică, deviza sa a rămas celebră „La și 10’ se învârte roata”, respectiv 10’ după ora stabilită de plecare. Acesta a fost de natură a disciplina pe toți excursioniștii, vârstnici sau mai tineri, pentru a fi prezenți chiar mai devreme cu 10’ de ora plecării.

Ca orice om, nu renunța ușor la propriile principii și convingeri, dorea să rămână mereu autentic 100%. Spiritul viu și vizionar dobândit prin cunoaștere și experiență, simțite și trăite din plin, ne transmite nouă, tuturor celor care l-am cunoscut:

NU AM MURIT, VOI TRĂI ÎN VEȘNICIE !

Conchid și apreciez acest mesaj potrivit căruia, moartea nu este un sfârșit, ci o trecere la un nivel mai înalt, cu multe perspective pentru desăvârșirea și nemurirea noastră.

Adio, drag prieten și drum bun prin Vămile Văzduhului! 

Sibiu, 16 ianuarie 2021

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: