„Calendarul românesc 2021”

„Calendarul românesc”, la începuturi cu titlul „Calendarul Nostru” apare începând din anul 1952. Anul 2020, marcat în toate domeniile de pandemia cu coronavirus, a fost primul când nu am primit finanţare pentru editarea şi tipărirea acestuia. Cei care urmăresc viaţa minorităţilor din Ungaria ştiu că, la nivel central, la Fondul Bethlen Gabor din Budapesta, în primăvara acestui an, din cauza pandemiei, au fost anulate toate proiectele culturale ale naţionalităţilor, inclusiv cele editoriale.

Ne adaptăm şi noi vremurilor pe care le trăim. Nu am vrut nicidecum să întrerupem seria de aproape şapte decenii a „Calendarului”, astfel că noi, redacţia săptămânalului „Foaia românească” am întocmit şi de această dată „Calendarul românesc 2021”, care însă din lipsă de fonduri nu va fi tipărit, ci va apărea doar online, într-o ediţie digitală.

„Calendarul românesc 2021” a fost lansat pe pagina de internet a Bibliotecii virtuale a românilor din Ungaria pe 15 ianuarie 2021, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la apariţia revistei „Foaia românească”.

Conform tradiţiei acestei publicaţii anuale, almanahul nostru cuprinde şi de această dată cele mai importante evenimente ale anului pe care abia l-am lăsat în urmă, o retrospectivă a celor mai însemnate întâmplări din viaţa comunităţii noastre din anul 2020, precum şi alte scrieri interesante despre comunitatea românească din Ungaria.

„Calendarul” poate fi descărcat pentru oricine, gratuit, de aici:

https://bibliotecaromaneasca-hu.ro/…/11/Calendar_2021.pdf

Vă dorim lectură plăcută!

Sursa: Biblioteca virtuală a românilor din Ungaria

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: