PLANETA ALBĂ, CA SINCERITATEA OMULUI

de Sabrina JICOL
               Chișinău

În fiecare om Dumnezeu a pus calități precum răbdarea, atenția, înțelepciunea, dar cea mai importantă calitate este sinceritatea. De ea depind și celelalte calități, precum: respectul, prietenia și stima față de celelalte persoane. Culoarea sincerității este albă, deoarece cu cât o calitate este mai desăvârșită, cu atât nuanțele meleagurilor ei tind mai mult spre alb. Albul sincerității este unul imaculat.

De multe ori, întâlnim persoane care rar ne spun adevărul și acea planetă albă din sufletul nostru se poate face neagră doar prin câteva cuvinte, dacă stăm să ascultăm mincinoșii.

Având alături sinceritatea și adevărul găsim prieteni noi, facem fapte bune și suntem plăcut uimiți când vedem că binele se întoarce înzecit.

Când vreun mincinos ne spune ceva, să fim foarte atenți, să nu-i credem minciunile, chiar dacă seamănă a adevăr. Scopul lor e să ne facă să semănăm cu ei, să spunem minciuni, știri false, să fim răi sau închiși în sine. Ca să nu fim ademeniți de persoanele false, nu le atragem atenția și nu încercăm să avem vreo legătură cu ei.

Dar cum să vedem care persoane sunt sincere? Doar persoanele sincere sunt mereu pozitive, vorbărețe și deschise pentru cei din jur. Ele nu te intimidează, ochii le lucesc potrivit, nici mai slab, nici mai tare decât sinceritatea. Aceste persoane radiază a bunătate și nu au ce ascunde.

(Sabrina Jicol – elevă în clasa a VII-a „C”, la IPLT „Ginta Latină” din Chișinău)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: