Ne schimbăm sau așteptăm SALVAREA?!

de jr. col. (rtr) dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU

Motto:

A te îndoi de toate sau a crede totul
sunt două soluții la fel de convenabile
pentru a scăpa de efortul gândirii.

(Henri Poincaré – om de știință francez)

La mai puțin timp de o treime din secolul XXI, majoritatea țărilor se confruntă cu probleme majore, nerezolvate din pricina unor obstacole obiective și subiective în plan intern și internațional. Soluțiile prezente nu sunt de natură de a asigura o evoluție pozitivă, stabilitatea și pacea lumii.

Astăzi, SUA, state europene occidentale și nu numai, se confruntă cu probleme complicate. Se pare că ne aflăm într-o criză generalizată a lumii, unde majoritatea oamenilor trăiesc într-un prezent înăbușit de griji, temeri și frici, incertitudini și resemnare, pare a fi „o atmosferă de sfârșit a lumii”.

Mediul comunicațional este tot mai plin de mesaje negative, directe sau subliminale (sărăcie, înfometare, boli cronice și incurabile, epidemii, conflicte și invazii, cataclisme naturale, infracționalitate etc.), care au condus, în ultimă instanță, pentru majoritatea oamenilor, la o epuizare interioară și lipsă de speranță.

În acest context al „modernității degenerative”, oamenii nu știu cum să se salveze, iar cei mai mulți așteaptă să fie salvați.

Desigur, viața e o luptă și în afară de simpla supraviețuire, omul are nevoie de un sens superior al vieții pentru a descoperi bucuria și fericirea, de a trăi în comuniune cu cei dragi și apropiați.

Fără pretenții că exprim noutăți privind unitatea și solidaritatea omenirii, încerc doar să amintesc, pentru a nu uita definitiv, că există o perspectivă, și la îndemâna fiecărui om, de a se însănătoși la nivel personal și prin aceasta de a contribui la menținerea vieții pe pământ, a evoluției favorabile dezvoltării ființei umane, de ce nu, a întregii lumi.

Rolul de victimă a omului nu a fost niciodată binevenit în istorie.

Această atitudine este distructivă și neavenită. A aștepta salvarea din partea unor entități spirituale, politice, statale, comunitare etc. este de lungă durată și chiar imprevizibilă.

Schimbarea noastră în bine este responsabilitatea fiecărui om, „talanții” cu care suntem înzestrați așteaptă să fie puși în valoare.

Ușor de spus, greu de realizat, ar spune cei mai pesimiști dintre noi.

Și, totuși, ce-am putea face!? Cum este posibil?

Simplu, să ne schimbăm, în mod conștient.

Știința a demonstrat că o schimbare a percepției realității noastre interioare și exterioare, o delimitare și o abandonare a condiționărilor de orice fel (mentale, emoționale, atitudinale etc.) va conduce indubitabil la rezultatele benefice dorite.

Desigur, rezistența la schimbare este puternică, procesul propriu-zis se realizează, de obicei, în timp pentru a atinge nivelul de trezire în conștiința noastră. Merită să încercăm pentru că normalitatea se află în zestrea noastră nativă. Acum, decisivă este determinarea noastră fermă de a gândi pozitiv și a acționa în consecință.

Libertatea de a alege ne aparține. Alegerile și faptele noastre pot schimba prezentul și pregăti un viitor 100% BUN.

Deci,

Ne păstrăm statutul de victime sau ne salvăm?

Ne lăsăm duși de valuri pentru a plăti și chiar a ne îneca în debilități mai mari?

Sau

Urmăm „Calea, Viața și Adevărul”?

Apreciez, că acum este timpul schimbării, să ne ocupăm de noi și să aflăm cine suntem cu adevărat. Dacă, nu acum, atunci, când? Salvându-ne pe noi înșine, potrivit propriilor posibilități, putem contribui cu adevărat pentru a înfăptui o Românie modernă.

Haideți, s-o facem pe cont propriu și să punem în aplicare Imnul României:

„DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE!”

Sibiu, 13 februarie 2021

3 Responses to Ne schimbăm sau așteptăm SALVAREA?!

  1. Aliosa spune:

    A republicat asta pe My Blog.

  2. Aliosa spune:

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: