Conferință la Chișinău dedicată operei lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în parteneriat cu Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Ministerului Educației Culturii și Cercetării și Biblioteca Publică Municipală „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Chișinău, organizează Conferința științifică „Bogdan PETRICEICU-HASDEU – enciclopedist de talie europeană”, notează Radio Chișinău.

Evenimentul va avea loc pe data de 26 februarie 2021, la Chișinău, online, fiind un prilej de explorare a operei lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, academician, scriitor, filolog, istoric, jurist, publicist și om politic.

Conferința va începe la ora 14,00 pe platforma Google Meet și va fi distribuită și la adresa de Facebook a ICR Chișinău.

Moderatorul manifestării culturale este dr. hab. Nina Corcinschi, directorul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, iar Mariana Harjevschi, directorul Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, va rosti un cuvânt de salut.

Vor susține comunicări științifice acad. Mihai Cimpoi („Sublim și bufon” în opera literară hasdeiană), acad. Valeriu Matei (Bogdan Petriceicu Hasdeu – istoricul), dr. Tatiana Botnaru (Zeița-mumă Dochia și semnificația ei arhetipală în studiile folcloristice ale lui Bogdan Petriceicu-Hasdeu), Alexandru Moraru (Conferințele științifice Hasdeu – o formă de promovare a marelui cărturar), dr. Tudor Colac (B. P.-Hasdeu – inițiator și întemeietor al activității de cercetare științifico-modernă a folclorului), Svetlana Korolevski (B. P.-Hasdeu în cercetările savanților basarabeni).

Evenimentul se va încheia cu o prezentare de carte, susținută de Mihai Papuc, a celor mai recente apariții editoriale din ediția de Opere ale lui „B. P. Hasdeu”, apărute la editura Știința.

Sursa:
https://infoprut.ro/73873-conferinta-la-chisinau-dedicata-operei-lui-bogdan-petriceicu-hasdeu.

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: