Scriitorul şi editorul Vasile Bele împlineşte azi 51 ani! La mulţi, mulţi ani rodnici, prietene!

Vasile Bele

Vasile Bele
n. 20 martie 1970

de Gelu DRAGOȘ

Cu poetul, etnologul, editorul şi fondatorul revistei „Din vatra satului”, jandarmul, dar mai ales prietenul Vasile Bele, ne ştim de ceva ani, atât de la întâlnirile de cenaclu din Baia Mare cât şi de la primele şedinţe organizate la Satulung de cenaclul sătesc de acolo, când Domnia sa mi-a fost nu o dată invitat, dar şi de mare ajutor pe plan logistic!

De puţin timp lucrăm împreună (alături de poetul popular Nelu Danci, pe axa Chiuzbaia – Plopiş – Lucăceşti) la un proiect grandios „Antologie de texte. Recenzii de cărţi – Personalităţi ale literaturii contemporane. Sincerus Verba”, primele două volume au fost tipărite şi trimise participanţilor şi bibliotecilor importante pentru şi din sufletul nostru, dar urmează grosul, şi am găsit în Vasile Bele un prieten de nădejde, harnic şi responsabil în tot ceea ce întreprinde şi promite şi mai presus de tot un optimist şi iubitor de tot ceea ce este frumos pe Pământ!

La cei 51 de ani împliniţi îţi mai dorim măcar 49 de ani, la fel de intenşi trăiţi, alături de familia ta minunată: Cristina Erica, Bogdan, Bianca, mămuca şi fraţii tăi, prietenii tăi din toată România şi de peste mări şi oceane!

Închin un pahar pentru sănătatea ta şi izbânzile tale viitoare pe plan literar, familial şi pentru viitorul tău… statut social, pentru care te invidiez sincer! La mulţi ani cu sănătate, că-i mai bună decât toate! Să ne trăieşti întru mulţi ani, cum ar zice starostele Vasile de pe Fisculaş!

La mulţi ani luminoşi şi binecuvântaţi!

******

Sursa: https://moaraluigelu.blogspot.com/2021/03/aniversare

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: