EVENIMENTE LA SEDIUL ANCMRR – FILIALA „PINTEA VITEAZU” – MARAMUREȘ

SĂRBĂTORIREA ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE

ÎNFIINȚAREA LA SEDIUL ASOCIAȚIEI A BIBLIOTECII „PINTEA VITEAZU”

Text de: Lt. col. Liviu Aurel PÂRJOL

Chiar dacă acest perfid și nevăzut dușman, denumit Covid 19, nu are de gând să ne lase, deocamdată, să intrăm în normalitate și ne obligă să păstrăm distanța între noi, să purtăm masca individuală de protecție, să ne vaccinăm etc., Filiala „Pintea Viteazu”, cu respectarea tuturor măsurilor impuse în acest context, continuă întâlnirile și realizările de activități cultural – educative, pentru membri ei.

Astfel, ieri, 24.03.2021, o delegație compusă din Col.(rtg.) Ioan Ceterchi – președinte, Col.(rtg) Iosif Coroiu, Col.(rtg.) Gheorghe Neag – vicepreședinți, Lt. Col.(r) Liviu Aurel Pârjol – secretar, Col.(r) Ioan Marchiș și Președinta Ligii Scriitorilor din România – Filiala Maramureș, d-na Carmena Felicia Băințan – membri, au participat la o întâlnire cu stafful Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, condus de directorul acestei prodigioase instituții, prof. dr. Teodor Ardelean.

Cu această ocazie, s-au pus bazele înființării Filialei „Pintea Viteazu”, a Bibliotecii Județene, la sediul organizației noastre, ocazie cu care vom primi un volum diversificat de carte, pentru a fi pusă la dispoziția tuturor membrilor noștri, doritori și amatori de lectură.

Activitățile au continuat azi, 25.03.2021, la sediul filialei noastre, unde s-a finalizat evenimentul menționat mai sus, ocazie cu care fiecare participant, a primit din partea Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, prin directorul acesteia, un exemplar din „100 de ani de la Marea Unire – 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie”, lucrare editată sub egida Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” și Academia Română – Centrul de Cercetare și Documentare Baia Mare.

Cu această ocazie, președintele filialei, i-a înmânat legitimația de membru de onoare al Filialei „Pintea Viteazu” – Maramureș, a ANCMRR din M.A.I., distinsului oaspete, prof. dr. Teodor Ardelean.

În continuare, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, prof. dr. Teodor Ardelean, a vorbit despre însemnătatea sărbătorii „Bunei Vestiri”, zi în care este sărbătorită și Poliția Română, aducând elogii atât polițiștilor în activitate, dar mai cu seamă celor prezenți, pensionari în rezervă sau în retragere.

Activitățile au continuat cu o interesantă și documentată disertație, susținută de către Col.(r) Ioan Marchiș, intitulată „Drumul de la milițian la polițist”.

Alături de directorul bibliotecii, prof. dr. Teodor Ardelean și președintele filialei „Pintea Viteazu”, Col.(rtg.) Ioan Ceterchi, au mai luat cuvântul: Col.(rtg.) Ioan Bota, președintele filialei maramureșene a A.N. Cultul Eroilor „Regina Maria”, redactorul Nicolae Goja de la Graiul Maramureșului, în calitate de invitați, precum și Col.(rtg.) Gheorghe Neag, Col.(rtg.) Iosif Coroiu, Lt. col. Liviu Aurel Pârjol, Col(rtg) Georgel Rus, scriitoarea Carmena Felicia Băințan și ec. Nistor Lihet.

Toți vorbitorii, au făcut referire atât la Ziua Poliției Române, cât și despre înființarea la sediul asociației noastre, a Filialei „Pintea Viteazu” a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”.

LA MULȚI ANI POLIȚIEI ROMÂNE !!

LA MULȚI ANI TUTUROR POLIȚIȘTILOR, ACTIVI, ÎN REZERVĂ SAU ÎN RETRAGERE !!

Sursa: ANCMRR M.A.I – Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: