Sens al vieții în Pandemia Coronavirusului!

de jr. col. (rtr) dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU

 

Motto: „Adio”, spune vulpea.
„Iat
ă secretul meu. E foarte simplu:
noi nu vedem bine decât cu inima.
Esențialul e invizibil pentru ochi.”

(Antoine de Saint Exupéry – Micul Prinț)

Pandemia coronavirusului, prezentă și astăzi în lume, a scurtcircuitat sentimentul că viața e generoasă și armonioasă. Nimeni nu a fost scutit de efectele pandemice. Pentru majoritatea oamenilor, micile satisfacții de zi cu zi s-au transformat în momente de cumpănă, iar pentru alții în eșecuri, chiar, în pierderea sănătății și a vieții.

Sensul vieții a fost zdruncinat?! Este lumea pandemiei.

Mulți oameni și-au pus întrebări: trăiesc sau mor, viață sau moarte, mă vaccinez sau nu, mă internez în spital sau mă tratez acasă, pot să am încredere în imunitatea înnăscută sau dobândită?! Iată câteva momente de reflexie și cumpănă ale oamenilor.

Pandemia continuă și în anul 2021, nu s-a demonitizat, a devenit mai virulentă și s-a grozăvit prin efectele ei nefaste. Oamenii au simțit senzația și emoția, că în lume se instaurează ceva necunoscut în mijlocul căruia trebuie să supraviețuiască.   

Pandemia a rămas încă o enigmă ascunsă cunoașterii noastre, știm doar, că se află în desfășurarea valului 3 și că nu există o terapie „sigură și eficientă” pentru tratarea ei, respectiv, pentru prevenirea apariției de noi tulpini ale virusului ucigător.

Pretinși specialiști și alți părerologi filozofează despre pandemie și consecințele ei, faste sau/și nefaste, dar nimic nu este cert. Ne aflăm într-o ceață densă a cunoașterii. Mai sigur ar fi, că suntem cu toții expuși unui experiment medico-social, economic și politic care nu se știe cât timp va dura…

Istoria omenirii și personală a fiecărui om a fost întotdeauna o luptă a contrariilor, a conflictelor interne, interpersonale și colective, a agresiunilor și a războaielor devastatoare, a ororilor.

Autoritățile mondiale și naționale au încercat diverse metode de salvare a sănătății și vieții oamenilor. În opinia și comportamentul unor oameni, măsurile restrictive a drepturilor și libertăților cetățenești sunt neavenite, iar „vaccinurile” existente în piață și injectate persoanelor voluntare au generat reacții adverse post-vaccinale indezirabile (RAPI). Toate acestea au produs în continuare temeri referitoare la siguranța sănătății vieții oamenilor.

Deci, Socrate avea dreptate: „Știu că nu știu nimic?”.

În parte, da, însă viața are sens în pandemia coronavirusului.

Hristos e sens și dimineață”. (spune părintele sibian Cătălin Dumitrean într-o poezie a sa)

În consecință, instituțiile abilitate ale statului român, cât și fiecare om în parte, trebuie să nu cedeze în fața pandemiei și a neputințelor de moment. Valori, precum competența, etica, și dedicare cu credință a tuturor factorilor implicați în slujba apărării vieții oamenilor trebuie să devină priorități naționale de gradul zero în toate demersurile oficiale.

De asemenea, conștiința noastră să nu capituleze, să rămână vie și luptătoare. Alegerea și decizia noastră vor fi hotărâtoare și în final, sinele nostru omenesc va primi ajutor de la rezolvatorul universal al cunoașterii și al științei medicale, al salvării omenirii, pentru că „Omul trage cu pușca, dar Dumnezeu poartă gloanțele!.”

Hristos a Înviat!

Sibiu, 28 martie 2021

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: