Ordinul Republicii, acordat de Ziua Bibliotecarului

În 23 aprilie 2021, de Ziua Bibliotecarului, doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, a acordat Ordinul Republicii doamnei Lidia Kulikovski, doctor conferențiar, manager în cadrul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, pentru contribuția sa substanțială de-a lungul anilor la dezvoltarea bibliotecilor din Republica Moldova.

Lidia Kulikovski este una dintre figurile emblematice și apreciate în domeniul biblioteconomic din Republica Moldova. Datorită eforturilor sale neobosite, Biblioteca „B. P. Hasdeu” a fost modernizată și s-a extins, având filiale în toate sectoarele capitalei. Lecturile publice inițiate în cadrul bibliotecii au animat de-a lungul anilor un larg spectru de cititori, de toate vârstele și preocupările. Cu aportul doamnei Kulikovski, au fost deschise mai multe biblioteci în limbile minorităților naționale, iar Republica Moldova a primit loturi de carte de zeci de mii de exemplare. Doamna Kulikovski a contribuit și la lansarea programului Novateca, realizat cu finanțare americană, program ce a reinventat peste o mie de biblioteci din localitățile țării, transformându-le în adevărate centre comunitare, locuri de socializare și activități pentru locuitorii comunităților de toate vârstele.

Doctor în științe pedagogice, conferențiar universitar, Lidia Kulikovski a educat generații de bibliotecari, dând un suflu nou și inspirație unei profesii afectate anterior de criză și lăsate de izbeliște.

De Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor și Ziua Bibliotecarului, consemnată și ca sărbătoare națională a Republicii Moldova, doamna Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care și-au legat viața de bibliotecă, oameni ai cărții, care s-au dedicat educării copiilor și adulților, prin propriul exemplu al promovării lecturii și culturii – bibliotecarilor.

Felicitări, distinsei doamne dr. conf. univ. Lidia KULIKOVSKI!

Sursa: Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: