Invitație la MUZEU!

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România este sărbătorită, potrivit Legii 102/2015, în fiecare an în cea de-a doua duminică a lunii mai.

Dacă anul trecut pe vremea aceasta v-am putut „primi” în vizită doar virtual, anul acesta suntem bucuroși că ne puteți trece pragul și vă invităm, astăzi, 9 Mai 2021, cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional, să vizitați expoziția permanentă a muzeului nostru. Aici veți descoperi o impresionantă colecție de port tradițional de sărbătoare, reprezentativ pentru cele patru zone etnografice ale județului nostru: Țara Maramureșului, Țara Lăpușului, Țara Chioarului, Țara Codrului, dar și Țării Oașului și a etniilor conlocuitoare.

Fie că sunt făcute din cânepă, bumbac sau in, hainele țărănești și-au primit tot mai mult aprecierea o dată cu dispariția lor și înlocuirea cu „hainele domnești”. Încetul cu încetul ne-am îndreptat sufletul către ele, le-am (re)descoperit, (re)pus în valoare, (re)folosit și reconsiderat. Dacă o facem bine sau mai puțin bine, asta e de vorbit mult și bine…

În semn de apreciere și respect pentru munca depusă de către mamele și bunicile noastre în confecționarea portului tradițional, noi venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o mică provocare: îmbrăcați astăzi un costum popular sau o piesă a unui costum, haideți în vizită la muzeul nostru, iar noi vă răsplătim cu intrarea gratuită.

P.S. Realizați o fotografie în incinta muzeului în straie de sărbătoare, pe care mai apoi să o trimiteți într-un mesaj privat pe pagina de facebook a muzeului: MJEAP sau într-un comentariu la această postare.

Program de vizitare: 10:00 – 18:00 (ultima intrare 17:30)

Vă așteptăm cu drag!

Sursa: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș / MJEAPMM

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: