Eveniment omagial: 100 de ani de la nașterea Regelui MIHAI

Pentru a marca Centenarul Regelui Mihai (1921-2017) în Marea Britanie, Institutul Cultural Român din Londra găzduiește un eveniment omagial dedicat personalității și moștenirii extraordinare ale acestuia. Cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai, domnul Andrew Popper, Șeful Casei Regale a României, va susține o prelegere amintind momentele importante din viața Regelui subliniind reziliența, demnitatea și angajamentul său neclintit față de valorile democratice și față de țară. Evenimentul va fi difuzat începând cu ora 18.00, pe canalele online ale ICR Londra și va fi disponibil și ulterior pe pagina de Facebook și canalul de YouTube.

Într-un tribut emoționant dedicat Regelui Mihai, Andrew Popper oferă un portret complet menționând câteva elemente biografice rare, menite să releve profunda sa umanitate: „Am fost norocos să fi avut privilegiul de a fi în slujba Regelui Mihai și de a-l cunoaște. Regele nu a fost doar un model pentru mine, ci eroul meu. Era modest și curtenitor, trata pe toată lumea cu bunătate și respect, indiferent de rang și poziție socială și era cu adevărat interesat de viața celor care lucrau pentru el”. În perfectă complementaritate cu prelegerea, ICR Londra va prezenta o expoziție cu imagini rare ale Regelui Mihai, curatoriată de Arhivele Naționale ale României. De la ora 19.00, prestigioșii muzicieni Nelly Miricioiu, Alexandra Dariescu și Remus Azoiței, decorați cu „Ordinul Coroana României”, vor susține un concert extraordinar, înregistrat la sediul ICR Londra.

În deschiderea concertului, MS Margareta, Custodele Coroanei române, va transmite un mesaj. Program: Regele Mihai al României: Elegie, J. S. Bach: Gavotte en Rondeau din Partita pentru vioară No. 3, G. Puccini: Vissi d’arte din Tosca, F. Chopin: Preludiu nr. 15, G. Enescu: Lăutarul din Impressions d’enfance, A. Lara: Granada, V. Filip: Capriciu No. 3, J. Massenet: Méditation din opera Thaïs. Pianista Hanna-Liisa Kirchin va asigura acompaniamentul pentru Puccini și Lara.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Ambasadei României la Londra și al Familiei Regale a României.

Sursa:
https://www.bibliotecamm.ro/stiri/ /
https://www.icr.ro/pagini/londraeveniment-omagial-dedicat-regelui-mihai-9993

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

One Response to Eveniment omagial: 100 de ani de la nașterea Regelui MIHAI

  1. Solomon Isner spune:

    Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article and also the rest of the website is really good.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: