Cât îi Maramureșu’

În miezul lui Florar, Secția Școala Populară de Artă a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, a pus la cale un nou proiect audio-video plin de vibrație maramureșeană și mândrie locală.

Dascălii mai multor clase din cadrul școlii au interpretat, orchestrat și au filmat un videoclip pentru vestitul cântec ‹‹Cât îi Maramureșu’››, dedicând acest demers memoriei compozitorului Liviu Borlan, patronul spiritual al instituției. Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a găzduit filmările pentru videoclipul acestei piese.

Ce a ieșit veți vedea și veți auzi cu toții, luni, 17 mai 2021, la ora 10:00, moment în care va fi lansat videoclipul pe pagina de facebook a Școlii Populare de Artă, la adresa: www.facebook.com/scoalapopularadeartaliviuborlan.

Au participat profesorii: Ramona Darha, Codruța Lupșe, Mihaela Dan, Bolchiș Camelia, Diana Cârlig (voce), Vasile Cordea, Bogdan Alexandru Rogojan, Dan Daniel (vioară), Ionuț Vartolaș (claviaturi), Lucian Iluț (chitară), Postumia Rus (arte plastice), Danciu Gabriela și elevele clasei de coregrafie.

Proiectul a avut parte și de participarea instrumentistului Nucu Giurgea (nai). Inițiativa, orchestrația și conceputul aparțin profesorului Lucian Iluț.

Filmări și montaj: Daniel Pop
Imagine: Paul Mureșan
Promovare: Rada Pavel

Sursa:
https://www.cjmaramures.ro/activitate/comunicare/
https://www.bibliotecamm.ro/stiri/

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: