Mesajul Executivului Consiliului Judeţean Maramureş adresat dr. Teodor Ardelean, la aniversarea vârstei de 70 de ani

dr. Teodor Ardelean

Timpul constituie o resursă preţioasă pentru fiecare dintre noi, însă îl face cu adevărat valoros ceea ce alegem noi să facem în timpul pe care îl primim în dar. Există oameni care gonesc spre o destinaţie oarecare, fără să privească înapoi, dar şi oameni care privesc în urmă, la fiecare pas, doar pentru a se asigura că fiecare acţiune întreprinsă de ei întăreşte temelia pe care, cei ce-i vor urma, vor putea clădi. Un astfel de om excepţional este şi distinsul dr. Teodor Ardelean care, dintr-o generozitate greu de egalat, şi-a dedicat întreaga carieră proiectelor culturale ambiţioase cărora le-a dat viaţă.

Redactor, bibliotecar, profesor, director de şcoală, instructor cultural, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, senator, decan al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” – filiala Baia Mare, consilier judeţean şi, de 20 de ani, director al Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare, dr. Teodor Ardelean s-a achitat cu aceeaşi firească dedicare şi înaltă competenţă de fiecare nouă provocare ivită în parcursul său profesional. Când vorbim despre o persoană a cărei carieră poate fi cuantificată în sutele de mii de volume pe care le-a pus la adăpost în instituţia de prestigiu pe care o conduce, aducându-le, astfel, mai aproape de publicul larg, cuvintele sunt mărunte şi prea puţine. Dr. Teodor Ardelean ne-a învăţat că dragostea de carte se cultivă şi şi-a pus întreaga înţelepciune şi pricepere în materializarea acestui deziderat. Copii, tineri şi adulţi de toate vârstele au pătruns în universul fascinant al cuvintelor aşternute pe hârtie, încurajaţi fiind de felul în care viziunea Domniei Sale a fost transpusă în serviciile de excepţie cu care Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare îşi răsplăteşte fiecare vizitator.

Dr. Teodor Ardelean este un izvor inepuizabil de dragoste faţă de semenii săi, astfel că în sufletul său şi-au găsit loc nu doar maramureşenii, ci şi românii de peste hotare, pentru care a construit punţi ca aceştia să nu piardă legătura cu scriitura românească. Biblioteca „Transilvania” de la Chişinău, bibliotecile româneşti din Ungaria, Spania, Marea Britanie şi Canada, dar şi alte biblioteci care şi-au îmbogăţit fondul de carte cu volume româneşti, constituie câteva dintre instituţiile asupra cărora dr. Teodor Ardelean şi-a pus amprenta, mânat de profunda vocaţie culturală cu care ne-a obişnuit.

La ceas aniversar, când dr. Teodor Ardelean împlineşte frumoasa vârstă de 70 de ani, îi transmitem preţuirea şi recunoştinţa noastră şi îi urăm multă sănătate şi fericire, ca o încununare a anilor pe care i-a dedicat îmbogăţirii vieţii culturale a maramureşenilor şi românilor de peste hotare. Să ne bucurăm ani mulţi de acum înainte de solidaritatea, spiritul creator şi cuvintele pline de înţelepciune cu care dr. Teodor Ardelean ne onorează ori de câte ori avem ocazia să îl întâlnim.

La mulţi ani, dr. Teodor Ardelean!

Preşedinte
Ionel Ovidiu BOGDAN

Vicepreşedinți:
Radu Daniel TRUFAN
Doru Alexandru LAZĂR

 

 

 

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: