Drum lin spre îngeri, NELU GHIORGHE!

Am aflat cu profundă tristețe trecerea în eternitate a domnului NELU GHIORGHE, președintele Asociației Așezămintelor Culturale din România, omul care a întemeiat marea familie a Asociației, un om cu suflet mare și minunat în fața căruia ne înclinăm și-i aducem mulțumiri.

Nelu Ghiorghe, Licențiat în Arte, directorul Casei de Cultură Plopeni din anul 2003 și președintele Asociației Așezămintelor Culturale din România, s-a stins din viață, fulgerător.

A fost inițiatorul și realizatorul proiectului cultural, de mare anvergură, Colocviul Național „Coregrafia Dansului Tradițional Astăzi”, ajuns la a 11-a ediție, organizat anual la Bușteni cu sprijinul Centrului Județean de Cultură Prahova, Consiliul Județean Prahova, Asociația Așezămintelor Culturale și Centrul Cultural „Aurel Stroe”. Prin Colocviile de Coregrafie de la Bușteni a reușit să adune la un loc maeștri coregrafi, profesori coregrafi, coregrafi, dansatori, din toate zonele etnofolclorice ale țării și să creeze o mare familie, FAMILIA COREGRAFILOR!

„Familia coregrafilor”

Nelu Ghiorghe s-a dovedit, de-a lungul vremii, un excepțional păstrător al valorilor culturale românești, pe care le-a promovat și valorificat în nenumărate ocazii, prin intermediul evenimentelor organizate de Asociația Așezămintelor Culturale din România.

Virtuoz artist instrumentist şi promotor al valorilor culturale autentice, domnul Nelu Ghiorghe va rămâne, pentru totdeauna, în sufletul nostru, ca un profesionist desăvârşit și un minunat prieten.

Pe plan local, era cunoscut pentru implicarea sa în activitățile dedicate tuturor categoriilor de vârstă. La Plopeni, aproape că nu era sărbătoare care să nu fie marcată printr-un eveniment, mai mic sau de anvergură, găzduit de Casa de Cultură Plopeni și organizat cu atenție, sub îndrumarea domniei sale. La Plopeni, de la mic la mare, toți îl cunoșteau pe Nelu Ghiorghe, cel care mereu îi întâmpina pe copiii ce se pregăteau de cursurile de dans, pictură sau canto, pe vârstnicii celebrați cu spectacolele găzduite de instituție, pe oricine avea ceva de spus sau de arătat pe plan cultural.

În aceste momente grele, gândurile noastre se îndreaptă spre familia domniei sale, cărora le transmitem cele mai sincere condoleanțe, mângâiere și putere sufletească.

Te stimăm și te prețuim pentru tot ce ai făcut pentru noi și pentru cultura românească, regretatul nostru, Nelu Ghiorghe. Vei rămâne mereu în sufletele noastre.

Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!

Prieteni în veșnicie,
Angelica și Grigore Simionca
Baia Mare, Maramureș
23 iunie 2021

 

 

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: