Sediul Asociației Naționale de Folclor din România s-a mutat la Satu Mare

Vineri 2 iulie 2021, la ora 16:00, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a avut loc ceremonia inaugurării noului sediul al Asociației Naționale de Folclor din România, care a fost până în prezent în municipiul Bistrița.

La manifestare a participat conducerea asociației, în frunte cu președintele dr. Dorel Cosma, însoțit de membrii biroului Asociației Naționale de Folclor din România și prim-vicepreședintele Robert Laszlo, care a preluat bunurile Asociației.

Robert Laszlo și Dorel Cosma

Din partea Consiliului Județean Satu Mare a fost prezent, vicepreședintele – Cristian Valer Beșeni, care și-a exprimat gratitudinea pentru faptul că Satu Mare a fost ales ca sediu național al Asociației și a asigurat conducerea acesteia de întregul sprijin al autorităților județene.

La această ceremonie au fost prezenți oamenii de cultură din județ implicați în fenomenul folcloric: coordonatorii ansamblurilor locale, etnografi, precum și artiști populari cunoscuți ai județului.

În anul 2001, la Bistrița, s-a înființat Asociația Națională de Folclor din România. Scopul principal: promovarea și susținerea valorilor culturii românești la nivel național și internațional. Asociația are în componență reprezentanți de pe întreg teritoriul țării.

Manifestări importante au fost realizate, cu caracter local, național și internațional la Bistrița, Târgu Mureș, Satu-Mare, București, Cluj, Arad, Gorj, Vaslui etc.

Încă din primul an de activitate, Asociația s-a afiliat la Uniunea Mondială de Folclor I.G.F. devenind un membru activ și ocupând în fiecare mandat funcții în Biroul Executiv.

Din 2011 și în prezent, președintele Asociației române este și președintele Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. cu sediul la Voiron (Franța) și San Giovanni Rotondo (Italia).

În urmă cu doi ani, în conducerea Asociației Naționale de folclor din România a fost ales și dl. Robert Laszlo ocupând funcția de prim-vicepreședinte.

Robert Laszlo

Ca semn al respectului pentru munca desfășurată, Biroul Executiv al Asociației a decis mutarea sediului la Satu-Mare unde dl. prim vice-președinte va avea atribuții sporite inclusiv în raporturile cu Uniunea Mondială de Folclor I.G.F.

Sursa:
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: