A fost digitizată întreaga arhivă a revistei de 70 de ani: FOAIA ROMÂNEASCĂ

Aniversarea de 70 de ani a revistei „Foaia românească”, în anul 2021, nu a prins redacţia noastră în cel mai prielnic moment, şi nu doar din cauza pandemiei, ci şi din cauza situaţiei de subfinanţare de care suferă deja de peste 10 ani. „Foaia” sărbătoreşte în acest an, de fapt, două aniversări rotunde: 70 de ani de la înfiinţarea în 15 ianuarie 1951 şi 50 de ani de la revenirea redacţiei la locul de baştină, la Jula, pe 1 iulie 1971.

Considerăm că cea mai demnă aniversare pe care o poate face în acest moment redacţia, cu un număr redus de jurnalişti angajaţi, este să depună în continuare o activitate de calitate în slujba limbii şi culturii române.

Cu mare, mare bucurie anunţăm toţi cei interesaţi (cercetători, jurnalişti sau simpli cititori fideli) că în aceste zile se împlineşte o veche dorinţă a noastră: începând de la 1 iulie 2021, toată arhiva revistei noastre – de la „Libertatea Noastră”, „Foaia Noastră” şi „Noi”, până la „Foaia românească” de azi – va putea fi citită şi cercetată în Digiteca Arcanum din Budapesta, aflată la pagina de internet: https://adt.arcanum.com/hu/collection/FoaiaRomaneasca.

„Foaia” este a doua revistă de naţionalitate din Ungaria, după revista germanilor, „Neue Zeitung”, care a fost digitizată în întregime.

de Eva Şimon

Sursa:
Biblioteca virtuală a românilor din Ungaria
https://bibliotecaromaneasca-hu.ro/e-publicatii/
https://adt.arcanum.com/ro/collection/FoaiaRomaneasca/

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: