Tabără de dansuri populare româneşti, la Micherechi

Dansul popular a avut întotdeauna un rol important în viața celor de la sate. Activitățile de pe vremuri, horele satului și inițiativele de păstrare a tradițiilor se desfășoară acum sub alte aspecte, în formă organizată prin școli populare de artă sau tabere de dansuri și de păstrare a tradițiilor. Desigur, țelul acestora este ca, pe lângă însușirea dansurilor populare, tinerii să păstreze și să promoveze tradițiile locale.

Pe 26 iulie a început tabăra de dansuri populare româneşti de la Micherechi. Evenimentul a fost organizat cu sprijin financiar obținut din partea Secretariatului de Stat pentru Culte și Naționalități, prin Autoguvernarea și Asociația românească din localitatea Micherechi.

Majoritatea tinerilor din Micherechi sunt familiarizați cu aceste dansuri, chiar de la vârsta de grădiniţă, crescând împreună cu acestea, la toate evenimentele culturale, festivaluri, având în familie membri ai ansamblurilor de tineri şi adulţi, care promovează dansurile din localitate pe marile scene din Ungaria şi România.

Sursa:
http://www.foaia.hu/
Foaia românească – Ungaria

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: