Aniversare. Revista „e-Bibliotheca septentrionalis” la 10 ani de existență

Gelu Dragos_foto_Stefan Selekde înv. Gelu DRAGOȘ

Cu bucurie vreau să semnalez faptul că pe 17 august, anul acesta (2021), se împlinesc zece ani de când blogul-revistă „e-Bibliotheca septentrionalis” al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare există și își desfășoară activitatea cu periodicitate cotidiană și bucură miile de cititori, care, de aici, află ce se întâmplă la prestigioasa instituție de pe malul râului Săsar și pot citi articole pe diverse subiecte și creație literară semnată de condeie din Maramureș, din Țară, din lume.

Redacţia „e-Bibliotheca septentrionalis”, prin calitatea persoanelor din colectivul redacțional, spune totul despre nivelul revistei. Coordonator este Angelica Simionca; editori – Vlad Ioan Bondre, Daniela Pop, Dorina Oșan; webmaster: Marcel Țura.

Așadar la bunul mers al lucrurilor și-a adus contribuția o echipă serioasă a bibliotecii, între care, două „Angele” prietene și colege: Angela-Monica Jucan, coordonator până în anul 2018 (plecată peste Ocean, la nepoțică) și Angelica Simionca, cea care duce mai departe revista. În primul și primul rând gândul îmi zboară la ele, la Angela și la Angelica, cu recunoștință și mii de mulțumiri pentru că de fiecare dată au fost generoase și mi-au postat materialele trimise pentru site-ul https://ebibliothecaseptentrionalis.wordpress.com

Recunosc, nu este zi să nu intru de trei-patru ori pe blogul „e-Bibliotheca septentrionalis”, să văd ce se întâmplă în viața literar-culturală a Maramureșului dar și din țară sau lume, pentru că sunt tot mai mulți prieteni ai revistei-blog care publică aici, în special români din diaspora. E drept că și oferta site-ului e generoasă, aici putând întâlni articole din varii domenii: civilizație, biserică și religie, literatură, lingvistică, actualitate, arte, muzică, coregrafie, personalități, istorie, IT, psihologie, opinii, diverse.

La final, vreau să aduc mulțumiri sincere că existați, să mă închin pentru bucuria pe care mi-o produceți când văd câte un material de-al meu apărut pe blogul dumneavoastră și să vă asigur de bunele mele intenții și de acum încolo.

Să „creșteți” frumos, iar la cei zece (10) ani de existență, să puteți adăuga, peste nouăzeci de ani, încă… un zero!

La mulți ani!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: