6 Beneficii ale Inteligenței Emoționale

foto_Alexandru Plesea

de Alexandru PLEȘEA

Inteligența și Emoția, cu cât mai mult ni se predă instituțional că sunt manifestări simultane sau venite împreună, cu atât mai mult omul se îndepărtează de potențialul lor.

Dacă ele ar funcționa împreună și simultan, cum de altfel se poate doar prin unirea lor, atunci acest lucru ar fi posibil, doar prin „voință proprie”, deliberat.

Alte manifestări ale uneia sau ale alteia, care sunt mecanisme ușor observabile oriunde de stimul-reacție-impuls, nu le putem încadra și nici nominaliza ca fiind emoție sau gând.

Datorită factorilor externi, stimulatori și influențatori de reacții în om, acesta devine un aparat de răspunsuri la ce au făcut sau construit alții, fie cu sau fără interes.

Gândurile și emoțiile sunt determinări proprii, în folosul, contribuția, gestionarea și proiectarea interiorului spre exterior. Până la o astfel de manifestare multă mămăligă e de mâncat.

Una dintre atitudinile uitate, dar recuperate datorită nevoii de adaptare la o viteză socială accelerată, este inteligența emoțională. Adică nevoia intrinsecă de a pune inima și mintea să lucreze simultan, în mod deliberat.

Conexiunea dintre inimă și minte spre decizii se numește „inteligență emoțională”. Cei care o dezvoltă, devin lideri, antreprenori, conducători, organizatori, creativi, artiști, oameni cheie care țin hățurile unui segment social. Cei care nu o dezvoltă, urmează sub-ordonat ce fac aceștia.

Inteligența emoțională se învață prin experiență de gestiune cu lucrurile inconfortabile, grele, dureri, apăsări, perioade de încercare.

Pentru o înțelegere superioară, probabil, potrivită necesităților vieții tale, voi face 3 emisiuni despre ea în luna iulie.

Acum, pentru pregătirea vremurilor ce vor veni, este necesar, ca la orice om înțelept, să învețe prevenirea, și nu vindecarea. Prevenirea prin inteligența emoțională este datoria inimii și a minții nu doar de conectare spre propriul beneficiu, dar și de con-lucrare simultană pentru armonia, stabilitatea și productivitatea acțiunilor dinăuntru și din jurul nostru.

Pentru că cine nu o are, va deveni nu doar atrofiat în gândire sau trăire, dar va fi și un exemplu nedemn de urmat la bătrânețe, pe lângă cei de lângă el.

Cu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

Rămâi cu bine!

 

Alexandru Plesea_logo
Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: