O toamnă muzicală!

În perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2021 are loc a patra ediție a celui mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României 𝔼𝕦𝕗𝕠𝕟𝕚𝕒𝕋𝕙𝕖 𝕝𝕒𝕟𝕘𝕦𝕒𝕘𝕖 𝕠𝕗 𝕄𝕦𝕤𝕚𝕔.

Este festivalul născut din dorința organizatorilor de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni culturale și cultural-educative a regiunii Banat, folosind resursele artistice dobândite din experiențele internaționale ale echipei organizatorice.

Eufonia Festival urmărește includerea muzicii clasice de cameră în circuitul cultural al regiunii Banat, prin crearea unui festival ce include evenimente cultural-educaționale unice, intervenții și programe dezvoltate pentru susținerea spațiilor defavorizate din punct de vedere cultural.

În acest început de toamnă, ne mândrim cu participarea la Eufonia Festival a valoroasei și talentatei muziciene Simona Sindreștean, născută în Copalnic Mănăștur, Maramureș, România.

Simona a început studiul pianului la vârsta de 5 ani, urmând ca mai târziu, la 10 ani să îmbrățișeze oboiul. În anul 2008 a absolvit Universitatea Națională de Muzică la București, sub îndrumarea prof. dr. Florenel Ionoaia, urmând ca în același an să primească bursa de studii Erasmus la Conservatorul Național de Muzică și Dans Paris, la clasa prof. David Walter.

În anul 2011, Simona a absolvit studiile de master în Germania, la Academia de Muzică Franz Liszt, Weimar, la clasa prof. Matthias Backer. A urmat cursuri de măiestrie cu Francois Leleux, Dominik Wollenweber, Christian Wetzel, Klaus Lienbacher, Hansjorg Schellenberger.

Oboista Simona Sindreștean concertează ca solist, iubește muzica de cameră și cântă în orchestră de la vârsta de 18 ani. Între anii 2010-2012, Simona a ocupat poziția de oboi 2 și corn englez în Deutsches Symphonie-Orchester, Berlin unde a cântat sub dirijori renumiți ca Paavo Jarvi, Herbert Blomstedt, Roger Norrington, Kent Nagano, Tugan Sokhiev, Andrew Manze, Vladimir Ashkenazy, Michael Sanderling, urmând ca în 2011 să ocupe pentru un an poziția de academist la Opera Comică, Berlin. Din 2015 este angajată permanentă ca solo oboist în Sonderjyllands Symfoniorkester, Danemarca.

Mai multe detalii despre această muziciană de excepție, pe site-ul Eufonia: https://eufonia.ro/simona-sindrestean-2/

Alături de 11 muzicieni internaționali deosebiți, care vor concerta și vor preda cursuri de măiestrie la Timișoara și în vestul României:

Nurit Stark – vioară (Israel), Cedric Pescia – pian (Elveția), Stephan Forck – violoncel (Germania), Manuel Hofer – violă (Austria), Matthieu Ancelin – flaut (Franța), David Mathe– fagot (Germania), Ib Hausmann – clarinet (Germania), Simona Sindreștean – oboi (Danemarca), Vlad Popescu – vioară (Germania), Andrei Gologan – pian (Austria), Samuel Seidenberg – corn (Germania), Angelica Postu – training mental și emoțional pentru muzicieni (Germania),

Vor avea loc:

– 4 concerte extraordinare cu artiștii invitați.

– 4 concerte cu participanții la cursurile de măiestrie.

– 10 concerte educaționale.

– 12 cursuri de măiestrie pentru tineri muzicieni

– o conferință susținută de Angelica Postu despre prevenirea sindromului Burnout.

– 2 concerte sociale.

*proiect co-finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă Timiș și European Capital of Culture.

*a patra ediția a festivalului 𝔼𝕦𝕗𝕠𝕟𝕚𝕒 – 𝕋𝕙𝕖 𝕃𝕒𝕟𝕘𝕦𝕒𝕘𝕖 𝕠𝕗 𝕄𝕦𝕤𝕚𝕔 face parte dintr-un traseu al proiectului Timișoara Capitală Culturală 2023 numit „În căutarea luminii”

Sursa: https://eufonia.ro/

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: