Corul „Pro Musica” din Jula la 30 de ani de la înfiinţare

Fundaţia Corală „Pentru Musica” din Jula a organizat sâmbătă, 23 octombrie, o festivitate aniversară ocazionată de împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Corului „Pro Musica”. Programul a început la sediul Uniunii Culturale, cu vernisajul unei expoziţii fotodocumentare şi lansarea unei broşuri aniversare, după care, în faţa Catedralei „Sf. Nicolae” din Jula, s-a săvârşit un Te Deum în memoria coriştilor care au trecut la cele veşnice.

Evenimentul a continuat la Centrul Cultural Românesc cu un concert festiv, prezentarea unui film realizat de redacţia Ecranului Nostru şi o masă comună, dedicate aniversării a 30 de ani de la înfiinţare.

În condiţii de maximă atenţie faţă de respectarea unor reguli în vreme de pandemie şi la sfatul medicilor, conducerea Corului „Pro Musica” a organizat festivitatea aniversară de sâmbăta trecută fără cântări în spaţii închise, tocmai din acest motiv – şi spre fericirea tuturor, şi vremea de toamnă a ţinut cu ei – coriştii au cântat doar în faţa bisericii şi sub arcadele Centrului Cultural Românesc din Jula.

(Relatare în Foaia românească din 29 octombrie 2021)

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: