MESAJ PENTRU CORUL „PRO MUSICA” DIN GIULA, CARE PE 23 OCTOMBRIE A SĂRBĂTORIT 30 DE ANI DE EXISTENŢĂ

Din păcate, din mai multe motive, nu pot fi alături de Voi în acest ceas de sărbătoare. Ţin să Vă felicit din tot sufletul.

Aniversarea a 30 ani de existenţă constituie un prilej de bucurie pentru corişti şi public deopotrivă. După cum bine se cunoaşte în oraşul Giula, corurile bisericeşti şi laice constituie o tradiţie împământenită care se păstrează şi în zilele noastre. Din a doua jumătate al secolului al XIX-lea viaţa muzicală corală a cunoscut un avânt fără precedent în acest oraş.

Îmi face o deosebită plăcere să Vă felicit la împlinirea a 30 de ani de existenţă. Între instituţiile româneşti cu o vechime venerabilă, Corul „Pro Musica” este cel care nu-şi trădează niciodată vârsta, fiind mereu tânăr şi transmițând întotdeauna energia membrilor săi şi bucuria de a cânta împreună. Succesul înregistrat pe scene importante demonstrează nivelul înalt şi aprecierea de care se bucură corul peste tot unde răsună vocile membrilor săi.

30 de ani de activitate al unui cor este realmente un eveniment remarcabil! Mai ales în condiţiile noastre de tranziţie. Concertele corului totdeauna ne dau o simţire românească. În acest ceas aniversar, trebuie să mărturisim, Corul „Pro Musica”, cu cei 30 de ani de activitate, e o cărămidă solidă şi stabilă, în cea ce numim cultură şi identitate românească din Ungaria.

Urez Corului „Pro Musica” La Mulţi Ani! şi multe împliniri membrilor săi, cu un motto al lui Ion Vidu, cunoscutul compozitor şi dirijor bănăţean dedicat „Hilariei”, corului din Oradea, constituit în anii 1875, un motto care a devenit mult timp deviza acestei reuniuni:

Din vale, din câmpii şi munţi
Cu brazde de dureri pe frunţi
Venim cu doina noastră fraţi,
Să vi-o cântăm, să n-o uitaţi!

Budapesta, 26 octombrie 2021
Maria BERÉNYI

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: