10 sfaturi de comportament de la Psiholog

de Alexandru PLEȘEA

M-am uitat prin jur și nu e nimeni care să ceară sau să mă direcționeze în privința la ce urmează să scriu acum, prin urmare, este libertatea mea, fără vreo influență, ce aleg să așez pentru tine.

Deși în timpurile străvechi erau mai puțini oameni care să dea sfaturi, azi, terapia de dezvoltare personală, este a doua, în creștere, cea mai profitabilă afacere din lume.

Oriunde te uiți, virtual sau față în față, cineva dă sfaturi. Acesta se află într-o profundă situație de muncă în zadar, adică: a investi timp în ceilalți, fără ca aceștia să ceară.

Pentru că tu ai deschis acest titlu, dacă vei investi aproximativ 4 minute pentru citire, 8 cu citire conștientă (cu știință), atunci efectul investiției tale îl vei găsi mai jos.

Până atunci, te anunț că toate măsurile de comportament promovate de bunele maniere sunt bune doar pentru societate, automatizând procesele spre a fi validat de cei din jurul tău.

Ce vei găsi mai jos, nu doar că sunt bune pentru tine, dar și pentru cei apropiați ție, care au șansa să observe nu doar că ești diferit, dar și că măsori acțiunile inițiate și efectele acestora, simultan.

În ultimii ani m-am observat că momentele în care am ales să dau sfaturi a scăzut pentru că mai rău făceam altora prin simplul fapt al lipsei de pregătire internă a celor din jur care nu au ajuns încă să facă un minim de efort să caute, să ceară, să fie curioși.

Acum, pentru că te-am pregătit temeinic pentru ce urmează, să știi că nu am șansa să dezvolt scris mai mult în viitor, dar am vorbit în cele peste 40 de live-uri și webinare, pe care le găsești pe toate aici, în membru Practicant și Căutător de pe YouTube.

Cele 10 sfaturi sunt:

  1. Primirea în minte și în inimă a cuvintelor altora este creștere. Judecarea lor, descreștere. Decizia la ce faci cu ele vine din pregătirea ta.
  2. Banii au ca rol să arate la ce suntem noi buni. Cheltuirea, spre plăceri temporare sau spre folosul altora. Aș spune că una fără alta dezechilibrează direcția.
  3. Ce ai în fața ochilor este apropierea ta de Divinitate. Ce ai ca iluzie, este îndepărtarea ta de aceasta.
  4. Forma de mulțumire prin cuvinte e socială, iar prin fapte, spirituală.
  5. Relațiile sunt bune să vezi cât de multe obstacole ai de depășit, doar prin tine însuți/însăți. Judecata altora, chiar dacă arată că drumul e bun, sensul de mers e greșit.
  6. Iubirea nu este când primești sau dai, ci ce ai in tine pentru ceilalți, chiar dacă nu primești sau nu dai.
  7. Iritarea, invidia și frustrarea sunt mecanisme de întoarcere la nivelul de bază al instinctului animal, al lătratului de câine când simte că e atacat.
  8. Condiționarea altuia este cheia eșecului în viitorul relației voastre.
  9. Timpul este energia Universului în acțiunile noastre. Ce facem cu el stă în amintirea la ce vrem și putem.
  10. Verificarea lucrurilor auzite și învățate este baza pentru un psihism sănătos, care doar așa poate ajunge să fie în slujba a ceva mai înalt.

Cu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

Rămâi cu bine!

Alexandru Plesea_logo
Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: