20 de ani ai Bibliotecii „Maramureș” din Chișinău

Astăzi, 4 noiembrie, s-a desfășurat online, evenimentul aniversar cu genericul „Între reforme și performanțe” – 20 de ani ai Bibliotecii „Maramureș”.

În sesiunea de pe Zoom, au adus felicitări echipei Bibliotecii „Maramureș”:

– dr. Teodor Ardelean – director, Daliana Bonaț – director adjunct de specialitate și Anca Sima – șef serviciu, (din partea Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare – România);

– Valentina Volontir – șefă la Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău; Elena Butucel – director adjunct pentru Lectură și dezvoltare servicii, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

(imagine preluată de pe Zoom)

Dr. Teodor Ardelean a invocat momentele de stabilire a relațiilor de colaborare cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, în scopul înființării unei noi biblioteci în orașul Chișinău, care să fie fondată cu sprijinul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare. A memorat spiritul care domina Chișinăul în anii 2000, când a descoperit pentru prima dată acest spațiu cultural românesc, vădind lipsa cărților în limba română, pe de o parte și entuziasmul și competența personalităților din domeniul culturii cu care colaborează de atunci, printre care a menționat colaborarea cu scriitorul și cercetătorul Iulian Filip, scriitorul Ianoș Țurcanu și desigur echipa de manageri ai Bibliotecii Municipale etc.

Valentina Volontir a menționat că acea bogată colecție de carte românească pe care o gestionează Biblioteca „Maramureș”, de circa 27534 de cărți și alte tipuri de documente, este valorificată și promovată prin multiple servicii pe care le prestează instituția, amplasată în cadrul Centrului de Plasament Copii, Adolescență, Familie. A adus felicitări echipei sârguincioase, care adună copiii, adolescenții, familiile din comunitate în jurul cărții.

Elena Butucel, directorul adjunct pentru Lectură și dezvoltare servicii al Bibliotecii Municipale, a pus în lumină echipa deosebită a Bibliotecii „Maramureș”, care reușește să adune comunitatea, diversificând serviciile ProSănătate, Lecturici, programele de lectură, programul estival Provocarea verii etc., care se desfășoară pentru un public numeros.

Sursa informații și foto: Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: