Școlarii români de pretutindeni

Cunoașterea și utilizarea limbii române sunt principalii vectori de conservare și dezvoltare a sentimentului de apartenență la identitatea lingvistică și culturală românească în comunitățile românești din afara granițelor țării.

În cazul comunităților românești din diaspora, promovarea și sprijinirea școlilor de week-end și a cursurilor de limba română constituie cel mai important instrument de susținere a filonului lingvistic și cultural românesc la tânăra generație.

În ceea ce privește comunitatea românească din jurul granițelor, problema învățământului în limba maternă este destul de delicată dată fiind politica statelor în cauză în domeniul învățământului în limbile minorităților naționale. Având în vedere aceste aspecte, implicarea statului român în sprijinirea învățământului în limba română în statele din jurul granițelor este esențială.

În acest context, a fost lansat proiectul propriu Școlarii români de pretutindeni.

Acest proiect presupune achiziția de consumabile de uz școlar, respectiv ghiozdane complet echipate, care urmează a fi donate copiilor români din afara granițelor care frecventează școli cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească. Bunurile achiziționate vor fi distribuite prin donație, conform prevederilor legale, în baza solicitărilor primite.

Înscrierea în program se face până la data de 20 noiembrie 2021, la adresa electronică secretariat@dprp.gov.ro, prin transmiterea unor documente disponibile pe site-ul nostru:

Anunț ȘCOLARII ROMÂNI DE PRETUTINDENI

Sursa: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: