Cartea de acasă. Tableta cu cărți

Conservarea limbii române, ca element de coeziune a românilor de pretutindeni, și contribuția la promovarea identității lingvistice și culturale românești reprezintă priorități ale Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP). Prin atribuţiile şi obiectivele asumate la nivel instituţional, DRP acționează în sensul sprijinirii acțiunilor de cunoaștere și folosire a limbii române în rândul comunităților românești din afara granițelor.

Având în vedere contextul sanitar actual, precum și noile tendințe în domeniul educației, devine necesară utilizarea unor instrumente moderne, atractive și accesibile de către copiii români din afara granițelor, prin intermediul cărora să fie asigurat accesul la cărți digitale în limba română.

Astfel, a fost lansat proiectul propriu Cartea de acasă. Tableta cu cărți.

Acest proiect presupune achiziția și distribuția de tablete electronice care vor fi utilizate pentru activitățile de învățare a limbii române de către copiii români din afara granițelor. Bunurile achiziționate vor fi distribuite prin donație, conform prevederilor legale, în baza solicitărilor primite.

Beneficiari eligibili: copiii români din afara granițelor (cu excepția Republicii Moldova) cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani care frecventează o școală cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească.

Înscrierea în program se face până la data de 20 noiembrie 2021, la adresa electronică secretariat@dprp.gov.ro, prin transmiterea unor documente disponibile pe site-ul nostru: http://dprp.gov.ro/web/anunt-cartea-de-acasa-tableta-cu-carti/.

Sursa: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: