Un om extraordinar

de Alexandru PLEȘEA

Din tainele necugetate omului de rând au rămas câteva pilde care sunt ca metaforă rânduite, pentru cei simpli și cu răbdare, în manualele sacre.

În funcție de nivelul fiecăruia, pilda are un impact mai mic sau mai mare în viața cititorului. Mare ar avea doar dacă vede practic la cineva manifestând, iar mic, dacă doar ar ști teoria ca pildă, fără să vadă exemple în jur.

Societatea contemporană este cutremurată de lipsa celor care trăiesc și manifestă pildele manualelor sacre, și-n același timp propune prin cei care nu au experimentat pildele: teorii, deducții și speculații despre tainicele lucruri ale cosmosului, Divinității și cunoașterii omului.

Spre exemplu, bibliotecile actuale sunt inundate de manuale despre terapii cu îngeri, cu arhangheli, cu cristale, înțelegeri ale felurilor în care Divinitatea funcționează, prin reiki, chi, prana, kunda, mindfulness și toate celelalte ramuri terapeutice asociate sistemelor speculative orientate spre promovare, și nu spre rezultate benefice spre integralitatea și armonia interioară a omului.

Toate aceste texte, cântărind la fel de mult ca literatura amoroasă complet inutilă vieții omului, ci dimpotrivă, chiar obstacol în calea integralității lui, sunt absorbite cu viteza luminii de către cei care ajung să nu mai aibă nicio șansă reală de recuperare, iar drumul spre sminteală este cert și sigur.

Un om extraordinar ajunge să folosească lucrurile simple, din fața lui sau care vin în contact cu el, pentru completarea măsurilor Divine, în raport cu legea naturii care-l înconjoară. Ce o fi completarea sau legea naturii, asta numai prin experiență directă cu acestea le poate descoperi.

Sigur nu prin cărți, manuale sau teorii promovate prin mediile sociale sau mass-media, pentru că acestea introduc doar idei care, nefiind verificate, nu pot fi incorporate în manifestarea zilnică a bipedului nostru.

Un om extraordinar se afirmă prin resetarea obișnuințelor programate social în el să funcționeze, obișnuințe care sunt în detrimentul făpturii sale cu potențial Divin.

Eu nu vreau să ajut pe cineva să fie extraordinar, eu vreau să fiu extraordinar pentru mine, pentru că știu că am mult de recuperat, dezvățat și învățat pentru a mă descotorosi pentru totdeauna de malefica obișnuință de rutină a acțiunilor comportamentale în care trăiesc.

Prin mine însumi și prin verificările mele, pentru că doar acestea îmi sunt momentan posibilitățile, pun umărul la creșterea mea și a ta pentru a fi împreună în drumul spre A FI Extraordinar.

Mă urc în autobuzul care duce undeva. Iau pe oricine e pregătit să meargă pe drumul acesta. Etapele au început de mult, chiar pe YouTube, Tabere, iar acum, scris, în această carte.

Psihologia Succesului interior – Practici Zilnice Orientale și Occidentale

Cartea nu e dovadă și nici îndrumar, ci o simplă experiență relatată a unor exerciții comportamentale și studiate prin fapte, pentru cel care are în el sămânța de a fi un om simplu și, evident, extraordinar.

Cu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

Rămâi cu bine!

Alexandru Plesea_logo
Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: