De la colaboratori… De sărbători…

Mult Onorat Colectiv Redacțional BJPD Baia Mare,

Cuvintele mele pot exprima prea puțin despre recunoștința pe care v-o port în sensul că ați publicat o mulțime din materialele mele prezentate către Dumneavoastră, materiale preamărind tot ce este românesc.

Ați făcut aceasta în mod direct sau prin simpla prezența mea ca autor și ambasador al limbii române, consacrată fiind din 2012 de către Corneliu Leu, Ligya Diaconescu, Președintele ACSR – ASRAN, Alexandru Cetățeanu, Colectivul Redacțional „Armonii culturale”, Asociația „Constantin Brâncuși”, dl dr. Tiberiu Ciobanu, dl. Al. Florin Țene, dl. Ben Todică, dl. Dr. Lucian Marina – Serbia, prin diplome, atestate sau trofee. Am reușit să fac o pânză de înțelegere și atașare, alături de foarte mulți alți scriitori, între care și Domniile voastre, între românii din țară și Diaspora, din continentele Europa, Australia, America de Nord, pătrunzând dificil în Serbia, Basarabia și devenind vicepreședintă ASRAN.

Anul 2021 a fost încă un an de grea încercare din toate punctele de vedere pentru fiecare trăitor de pe Terra, dar și pentru linia noastră de orientare românească spre a ne menține un loc de înălțime în linia globalizării, ca să ni se recunoască adevărata istorie prin probe de la Vatican și reactualizarea Istoriei noastre adevărate scrisă de Alexandru Xenopol. Nu putem trece cu vederea faptul că nu mai suntem acuzați de holocaust. Adăugăm faptul că, prin oamenii noștri de știință, omenirea folosește 20 de prime invenții mondiale, faptul că limba noastră are o vechime de 1700 de ani și că daco-geții aveau enclave în toată lumea veche.

Literatura noastră are sute de traduceri în diferite limbi străine a numeroși scriitori, pe locul întâi fiind Mihai Eminescu.

România a fost geografic și istoric întotdeauna la răscruce de drumuri suportând năvăliri, lupte, războaie, invazii și doritori de a smulge din trupul țării noastre teritorii întregi.

Spunem cu mândrie că am reușit să ridicăm iar capul deasupra atâtor vitregii ale sorții.

Eu, fiind nonagenară, am trecut prin nenumărate evenimente conștientizând primele chiar de la vârsta de trei ani: neajunsuri, spaime, foame, mizerie umană, opresiuni, nedreptăți, boli și nesfârșite lacrimi pentru cei din jur sau cei executați pe nedrept în masă sau individual.

Acestea sunt motivele care stau la baza activității mele neobosite, răspândind în jur încredere și speranță de mai bine.

Acum mă înțelegeți de ce vă sunt atât de recunoscătoare, fiindcă m-ați ajutat în crezul și munca mea,

Vă mulțumesc mult și vă doresc să vă bucurați de frumoasele Dumneavoastră realizări acum la închidere de an și la deschiderea unui  promițător An Nou, Sărbătorile Crăciunului să vă ajute prin bucurii și binecuvântări sfinte în importanta muncă pe care o faceți spre binele tuturor. Și ca vechi bibliotecar BJT 1974 – 1988, vă felicit cu drag și respect,

La Mulți Ani,
Cu stimă,
Melania Rusu Caragioiu

 

 

 

 

*******************************

Mult Onorat Colectiv Redacțional,

Așteptăm cu multă bucurie Crăciunul, Anul Nou și Sărbătorile de iarnă în haina românească tradițională.

Vă dorim Petrecere frumoasă, sănătate și multă voie bună!

Cu deosebită stimă,
Melania Rusu Caragioiu

*************************

Cu mulțumiri, respect și prețuire,
Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

2 Responses to De la colaboratori… De sărbători…

  1. Issabela spune:

    La mulți ani rodnici!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: