Ziua Națională a Lecturii la Biblioteca Națională a României

Biblioteca Națională a României, cu sprijinul Asociației Editorilor din România, marchează „Ziua Națională a Lecturii” prin organizarea unei discuții pe tema situaţiei actuale a lecturii şi a modalităţilor de stimulare a acesteia, în scopul educației cetățenilor români.

Vă invităm să luați parte la acest eveniment care va avea loc marți, 15 februarie, ora 12:00, atât la sediul Bibliotecii Naționale a României din bd. Unirii, nr. 22, sala de conferințe Mircea Eliade, cât și on-line, fiind transmis, în direct, pe pagina de facebook a instituției noastre.

În cadrul evenimentului, vor fi abordate teme precum:

  1. Situația actuală: analfabetismul funcțional, abandonul școlar, statistici privind consumul de carte în rândul locuitorilor țării noastre;
  2. Soluții propuse de editori: vouchere pentru elevi și profesori, campanii de sprijinire a lecturii etc.;
  3. Prietenii cărții? Rolul autorităților publice și al bibliotecilor;
  4. Studii de caz, din experiența editorilor.

Alături de domnul prof. univ. Adrian Cioroianu, Directorul General al Bibliotecii Naționale a României și moderatorul evenimentului, vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților publice, precum și reprezentanți ai pieței editoriale.

Împreună cu invitații noștri, vom întări ideea că lectura este un vector de transmitere a cunoștințelor, a culturii, egalității de șanse și, dincolo de aceasta, a împlinirii personale. Lectura ne educă şi ne ajută să ne extindem cunoștințele, să cunoaştem marii clasici ai literaturii, marile descoperiri ştiinţifice şi nu în ultimul rând, ne ajută să devenim mai înţelepţi şi mai toleranţi.

Ziua Națională a Lecturii a fost instituită la începutul acestui an prin Legea 21/2022 cu scopul de a evidenția importanța lecturii, în special în formarea copiilor și a tinerilor.

Stefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: