Dialog de lumină și metacunoaștere

Consolidarea conștiinței și identității noastre naționale și culturale împotriva pericolului marginalizării, cu toate implicațiile lui negative în societatea ultra-secularizată în care trăim astăzi, este proiectul pe care atât prof. dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, cât și pr. prof. dr. Theodor Damian, fondatorul Institutului Român de Teologie și Spiritualitate Ortodoxă și parohul Bisericii Ortodoxe Române „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din New York, și l-au asumat ca o ardere de tot.

Fondat în aprilie 1993 de către pr. prof. dr. Theodor Damian, Institutul Român de Teologie și Spiritualitate Ortodoxă din New York este o organizație creștină ortodoxă și educațională cu deschidere ecumenică, având ca scop promovarea valorilor române și ortodoxe, aducând o contribuție la îmbunătățirea lumii contemporane, la unitatea și solidaritatea românilor din diaspora. În cadrul acestui Institut, funcționează Cenaclul literar „Mihai Eminescu”, redacția revistei teologice „Symposium”, revistei trimestriale de cultură și spiritualitate românească „Lumină Lină”, dar și revista anuală „Romanian Medievalia”. (http://www.romanian-institute-ny.org/publicationspublica355ii.html)

Acestor organizații, dar și comunității de români din New York, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, prin grija domnului director dr. Teodor Ardelean, i-a oferit în dar un număr din Revista „Familia Română”, revistă pentru solidaritatea românilor de pretutindeni. Asimilat fiind ca un dialog de lumină și metacunoaștere, mesajul receptat de comunitatea română păstorită de pr. Theodor Ardelean, a fost însoțit de ultimele trei numere ale revistei „Lumină Lină” din New York, dar și de un frumos mesaj de apreciere:

Stimate Domnule Director Teodor Ardelean,

Dragi colegi,

Prin acest mesaj confirm că am primit bogata și interesanta dv. revistă pe care o citesc întotdeauna cu plăcere și pe care o ofer spre lectură și altor români din comunitatea noastră din New York.

Felicitări calde pentru acest număr și mult spor pe mai departe în toate activitățile dv.

Atașez și eu aici spre informare ultimele trei numere ale revistei Lumină Lină din NY.

Cele mai bune gânduri,
Pr. prof. dr. Theodor Damian”.
http://www.romanian-institute-ny.org/home.html

********************

Citiți revista „Lumină Lină” accesând: http://romanian-institute-ny.org/images/LL_1-22_tot_fin_kl_cc.pdf?fbclid=IwAR3aa1rcZCsL6F32Pvdac0khMzWSKVICjOhjOXrK7D7JxbHtE9tQXib6ztU

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

(text de Vlad Ioan Bondre)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: