Perturbațiile interne – obstacole în calea mântuirii

de Alexandru PLEȘEA

Cu multă bucurie îți scriu!

Observațiile altora pe care le primim prin educație, încă de când suntem „sugari”, ne dezvoltă viziunea pe care o amestecăm când creștem.

Din 2 surse:

  • viziunea pe care o percepem, prin simțurile noastre de „copii de țâță”;
  • viziunea pe care alții o au și o inoculează sistematic, repetat și organizat, cu o forță demnă de Hercule, în atitudinea noastră firavă și avidă de a primi.

Această „amestecătură” de percepții, formează azi ceea ce știm și numim „entitate cu forță redusă de funcționare”, adică om.

Dacă în trecut, funcțiile omului îl făceau, datorită acelor condiții de atunci, să fie capabil să trăiască peste 1000 de ani și să deosebească cu o acuratețe desăvârșită, prin forța lui de cuprindere, atenție și voință, gândul de emoție, astăzi, datorită multiplelor condiționări pe care, fără știință, adică prin ignoranță (fără gnoză – fără cunoaștere), le facem, durata existenței noastre planetare, abia mai ajunge, „cu chiu, cu vai”, la aproape 76 de ani. Nemaiavând aceleași atribute ca în trecut, condiția de a mai face „ceva” util cosmosului, scade „amețitor de dramatic”.

Voința omului de azi depinde de un complex de factori, printre care, „reacțiile lui față de manifestarea exteriorului”.

Acest lucru este programat prin autoritate educațională, adică comportament imitativ, repetitiv și se „zidește” în ceea ce se numește „sistemul nervos reactiv” al omului.

Din acest motiv, schimbările nu sunt deloc ușoare. Noi, din păcate, doar căutăm: a „înțelege”, a „cunoaște”, și „amintim terapeutic fragmente din frageda și preaiubitoarea perioadă a copilăriei”.

Complexitatea acestei viziuni încapsulate în sistemul nostru reactiv, ne face să vedem dificultatea cu care facem față schimbărilor, necunoscutului și în final, morții.

În acest sens, încep în forță anul prin câteva abordări, pentru tine sau pentru apropiații tăi, pe care, probabil, datorită bunului tău simț pentru „productivitatea procesului cosmic general”, vrei să îi ajuți.

În cele din urmă, datorită felului în care ai văzut că vorbesc, îți voi capta atenția acum cu ceva:
Posibilitatea de a aduce cea mai înaltă ofrandă, ca re-cunoștință pentru ceea ce ai primit, nu stă în viziunea primită, ci în cea determinată.

Rămâi cu bine!

Alexandru Plesea_logo
Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: