ZI FESTIVĂ (BRAȘOV, România)

de Aurelia RÎNJEA

Sub egida GRAI ROMÂNESC, au avut loc premieri la Ediția a VII-a, a Concursului European de Poezie și Ediția a VII-a a Concursului Mondial de Poezie. Au participat scriitori din Albania, Algeria, Argentina, Azerbaijan, Bulgaria, Bosnia Herțegovina, Brazilia, Canada, Croația, El Salvador, Grecia, Franța, Italia, Irak, Spania, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Paraguay, Polonia, Republica Dominicană, Republica Moldova, SUA, Serbia, Slovenia, Turcia, Venezuela, Zimbabwe și România. După lunga perioadă de izolare, iată că am reușit, o mare parte din noi, să ne revedem (în jur de 200 de persoane). Unii ne recunoșteam fie din întâlnirile precedente, fie din cele online.

Am revăzut pe Vasile Bele și Nelu Danci, maramureșenii noștri dragi, care au adus cu ei portul popular, cântecul, jocul, poezia și daruri literare: ultimele lor apariții editoriale, Revista Moldova Literară, nr.4/2021, în care eu am o recenzie „Moara de aur”, pag. 127, despre cartea „Singurătatea Poetului”, Ed. Grinta, 2021, scrisă de Gelu Dragoș, cât și Antologia de texte (Recenzii de cărți), Ed. Mircea cel Bătrân, 2021, în care mă regăsesc la pag 560. Luci Trușcă mi-a oferit cartea a cărei prefață i-am scris-o, Gânduri în labirint, Ed LucVal&Ken 2021.

Marea bucurie a fost alta: O Fată frumoasă însoțită și Mama ei mă căutau prin mulțimea de oaspeți. Nu le văzusem niciodată. Era Teodora Cristina Jirlăianu, o minune de fată, a cărei carte de debut, o prefațasem. Am fost încântată când am descoperit-o! Cu siguranță și Editorul, în persoana D-lui Trandafir Sîmpetru a avut o contribuție, dirijând-o către mine. Nu e prima dată când descopăr tinere talente, ceea ce înseamnă foarte mult: Bucuria că ștafeta acestui Neam este predată mai departe! O bucurie greu de descris în cuvinte. Am prezentat-o colegilor și i-am urat Bun venit în această mare Familie a Iubitorilor de Cuvânt! Până și Cerul a ținut cu noi și s-a bucurat!

Într-un cadru feeric, la Hotel Jasmine, în sala de conferințe, Florentina Danu, gazda noastră specială ne-a încântat cu poezia și cântecul ei, Olga Grigorov, Ecateria Rolea, Daniela Vâlceanu, Victor Manole, prietenii din Chișinău și bine înțeles organizatorul Trandafir Sîmpetru, care a avut puterea de a ne strânge din nou, aici în inima României, precum niște păsări care se reîntorc acasă primăvara. Le-am adresat câteva gânduri și sperăm o nouă Ediție, prin care să păstrăm liber spiritul Poeziei, al Păcii și al Frumosului!

Aurelia Rînjea

2 Responses to ZI FESTIVĂ (BRAȘOV, România)

  1. Am fost și eu acolo. Totul a fost frumos și mi-a fpcut plăcere să-i revăd pe unii scriitori, dar să cunosc și alți scriitori.

  2. A fost un eveniment frumos. Felicitări tuturor!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: