Lansarea volumului „Patimile după Gödel” la Baia Mare

Cu ocazia prezenței în Maramureș a scriitorului Varujan Vosganian, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează vineri, 24 iunie, ora 17:30, la sediul bibliotecii, în Sala de conferințe, lansarea cărții sale, Patimile după Gödel, apărută la Editura Polirom, în anul 2020.

Prezintă volumul: conf. univ. dr. Florian Roatiș
Moderator: dr. Teodor Ardelean. 

Vă așteptăm cu mult drag!

************

Patimile după Gödel este povestea generației tinere, a copiilor născuți după Revoluția din 1989 și crescuți în era digitală, într-o societate care se amăgește cu iluzia că a învins comunismul, dar riscă să fie învinsă de postcomunism. Ei trebuie să aleagă între avantajele și neajunsurile comunicării prin internet, și-și fac, cu greu, drum printre traumele nelecuite ale societății românești. Este o confruntare între om și computer, între conștiința umană, cu istoria ideilor de la presocratici până la Kurt Gödel și Stephen Hawking, cu preceptele și frământările de natură morală, și memoria computerului care nu face deosebirea dintre bine și rău, ci numai între adevărat și fals, un implacabil șir de combinații între zero și unu. După lectura cărții, cititorului îi rămâne să decidă cine este învingătorul acestei noi damnațiuni a lui Faust.” (coperta 4).

Varujan Vosganian (n. 1958) este poet și prozator. A publicat volumele de versuri Șamanul albastru (Editura Ararat, 1994), Ochiul cel alb al reginei (Editura Cartea Românească, 2001), Iisus cu o mie de brațe (Editura Dacia, 2005), Cartea poemelor mele nescrise (Editura Cartea Românească, 2015) și Ei spun că mă cheamă Varujan (Editura Art, 2019), precum și volumele de proză Cartea șoaptelor (roman, Editura Polirom, 2009, 2012, 2017), Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri (nuvele, Editura Polirom, 2013), Copiii războiului (roman, Editura Polirom, 2016) și Statuia comandorului (nuvele, Editura Ararat, 1994; Editura Polirom, 2018). Cărțile sale au fost premiate sau nominalizate la premii importante în țară și în străinătate. Traduceri, prezentări, lecturi publice, precum și comentarii critice ori eseuri din și despre scrierile sale au fost realizate în numeroase țări ale lumii.” (coperta 2).

Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

One Response to Lansarea volumului „Patimile după Gödel” la Baia Mare

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: