UN CITITOR CĂTRE AUTORUL CĂRȚII

Silvia Mihalachi

de Silvia MIHALACHI

„Uneori elefanții ZBOARĂ” nu este un titlu de magie, este, din punctul meu de vedere (un cititor), îndemn, o deviză ,,Fii mai puternic. Fii mai bun!” (Mihaela CD), exprimată într-o carte adevărată, o carte ca un îndreptar, un dicționar al gândirii, al mentalității oamenilor.

Depun jurământul: – Cred în visele mele, vreau să fiu mai puternic și vreau să fiu mai bun – și deodată mi se deschide cartea, filele se succed sub privirea gândirii la auzul reflectărilor interioare provocate de „culegere extraordinară de reflecții și enunțuri motivaționale care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor, vor să fie mai puternici și vor să fie mai buni!” cum este prezentată cartea de către Victor Manole – Liga Scriitorilor din România.

Cartea m-a atras ca un magnet pentru că ,,… scriitoarea Mihaela CD se adresează cu foarte multă căldură fiecărui cititor, cu mult respect și prețuire pentru prezent și viitor” (Victor Manole), cum remarcă fiecare cititor inclusiv semnatara acestei scrisori.

Dacă ar fi să numesc un personaj principal al cărții aș numi – VIAȚA – care prin vocea, scrisul autoarei ne sfătuiește cum trebuie să o parcurgem pentru că „În viață totul pornește de la iubire! Iubește tot ce-i în jurul tău ca să fii fericit!” (Mihaela CD) sau, parafrazând zicerea Apostolului Pavel „Dacă dragoste nu e, nimic nu e”.

Fotografiile frumoase și sugestive semănate printre filele cărții, sunt ca un mic popas pentru privire și reflectare a ceea ce ai citit și a te pregăti pentru ce urmează să citești astfel să beneficieze fiecare ,,aforism” de o bună percepere din ceea ce „o înveșnicesc și o înnobilează” pe scriitoare”, după cum frumos recomandă Victor Manole. Ca să fim siguri că drumul ales în viață este cel corect din când în când cartea ne dă drept indicatoare devizele: „Fii puternic ca un elefant!”, „Iubește-te și respectă-te ca să fii iubit și respectat!”, „Bucură-te de fiecare clipă!” (sau cum spun latinii, Horațiu „carpe diem”) și am remarcat, am reținut în mod deosebit ,,Mergi chiar și atunci când tălpile te dor. Când vei admira unde ai ajuns nu vei mai simți durerea de picioare!” (Mihaela CD).

Mihaela CD

O CARTE BALSAM, O CARTE SPERANȚĂ DATĂ OAMENILOR ȘI CARE CUPRINDE SOLUȚII, SFATURI, încât „IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL”. Dându-i un popas lecturii mele pentru a medita la zicerea „Când simți că iarna ți-a cuprins inima…” (Mihaela CD), mi-au revenit ca un ecou slovele scriitoarei și anume „Lasă ceva după tine! O urmă demnă a trecerii tale pe pământ!”. Am fost însoțită de la începutul parcurgerii a fiecărei pagini , de întrebarea – și totuși cum deduc calea? – … Capitolul „Găsește calea” îmi dă răspuns „Când îți găsești calea, știi, pentru că se face lumină în viața ta. În timpul lecturii acestei cărți am ținut cont de jurământul pe care mi l-am dat – cred în visele mele – și mi s-a confirmat că am făcut bine „Nimeni nu-ți poate lua visele și speranța!”, (Mihaela CD).

Cu fiecare filă mulțumesc distinsei Doamne MIHAELA CD pentru darul (încă un dar) care mi l-a făcut, pentru darul pe care l-a făcut fiecărui cititor în parte. Și la lectura acestei cărți, ca și la tot ce am reușit eu să citesc sub semnătura „MIHAELA CD”, când paginile pe care le mai am de parcurs se micșorează în număr simt regretul că nu sunt mai multe…

Nu am închis filele cărții în copertă, mai recitesc ce mi-a spus, ce ne-a spus semnatara: că „Mâine este o altă zi, nu e garantată pentru nimeni deci trăiește azi!!!” și că „Orice zid, chiar de beton, poți să-l treci, să-l spargi, să-l escaladezi, să-l înconjori, dar zidurile pe care le pui în mintea ta sunt cel mai greu de trecut” și totuși „Tu ești forța gândului tău!”, „You are the of your thought”

„Conținutul cărții în sine va juca un rol în viața oamenilor și în conviețuirea dintre oameni deoarece dă valoare existenței umane pentru prezent și viitor” un adevăr confirmat și care se va confirma sunt cele enunțate de Victor Manole alăturate de „Lucrurile cele mai imposibile sunt posibile! Diferența este dată de atitudinea ta!”, (Mihaela CD).

Cu deosebit respect pentru tot ce am citit scris, semnat Mihaela CD, vă mulțumesc din tot sufletul.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: