8 Cauze de Evitat (pentru binele tău și al altora) spre Depresie și Anxietate

de Alexandru PLEȘEA

Ultimele noutăți ale științei aduc la lumină circuitele pe care creierul le face, atunci când are funcțiile apte, și lipsa acestora atunci când creierul nu are funcțiile apte.

Circuitele sunt impulsuri nervoase, numite dendrite, care leagă neuronii prin sinapse. Acestea sunt atât de multe și de dese, încât ne putem imagina un covor pe care călcăm și toate acele cusături sunt făcute ca să putem folosi covorul.

Când acest covor începe să aibă găuri, înseamnă că circuitele din creier nu își mai fac funcția, iar acolo, covorul, în acea zonă, nu poate fi folosit. Acest lucru nu înseamnă că tot covorul este afectat, ci doar o parte a lui.

Cu toții știm că orice covor rupt, prin frecare sau timp, gaura sau materialul care stă să cadă, rupe și alte cusături. În aceeași manieră, în creier, dendritele rupte afectează și pe cele din jurul lor, oprindu-le funcția. Iar acest lucru este ajutat cel mai des, de alimentație, comportamentele repetitive și proteinele străine care intră în corp.

Voi enumera și alte cauze care fac ca acest circuit întreg, ca un covor, cu care noi avem stabilitate, autocontrol și organizare, să nu se deterioreze.

Aceste cauze sunt moduri noi de comportament care creează noi circuite neuronale dacă le verificăm sau practicăm, pentru că avem cu toții cunoașterea că orice experiență nouă, neobișnuită, ajută sistemul cerebral.

  1. Vârsta și istoria familiei – un corp sănătos înseamnă generarea constantă de noi celule, un exemplu ar fi probioticele, nu distrugerea celulelor prin obiceiuri toxice alimentare, ca de exemplu, zahărul.
  2. Medicamentele, drogurile, alcoolul – toate au substanțe de stimul – răspuns, unde reacția crește sau scade, și nu mai este naturală. În plus, ele conțin efecte sedative sau opritoare de funcții și procese în acord cu momentul
  3. Carnea și alimentele procesate și rafinate
  4. Nivelul Hormonal – mai ales estrogenul, progesteronul la femei și testosteronul la bărbați. La fel și cortizolul (din cauza stresului) care destabilizează funcțiile naturale
  5. Deficitul de Vitamina D – cauzează fragilitatea oaselor, slăbiciune musculară și dezechilibru al vitalității. Lipsa soarelui produce gânduri morbide sau lipsă de speranță.
  6. Suplimente pentru pierderea în greutate – au efecte adverse care sunt modificate în prescripție. Guarana sau Efedrina, produc ritmuri diferite ale inimii care modifică impulsurile nervoase ale creierului.
  7. Chimia Cerebrală – insuficienți sau în exces mesageri chimici, numiți neurotransmițători (serotonina, hormoni tiroidieni, epinefrina, endorfinele, dopamina). Nivelul acestora, mai sus sau mai jos, modifica chimia întregului corp.
  8. Lipsa de grăsimi

Rămâi cu bine!  (https://alexandruplesea.ro/)

Alexandru Plesea_logo
Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: