Agenda evenimentelor săptămânii 29 august – 2 septembrie 2022 la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare

Miercuri, 31 august

ora 17.00, Sala de conferințe

Asociația de părinți de la Grădinița Step by step Baia Mare organizează întâlnirea cu titlul „Școala – o nouă treaptă în evoluția copiilor noștri”.

Invitat: prof. învățător primar Chende Paula. 

Vineri, 2 septembrie

ora 11:00, Sala de conferințe

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Institutul Polonez din București organizează o serie de activități sub genericul „Ziua poloneză”. Vor avea loc: proiecția filmului de animație pentru copii „Lolek și Bolek”, lecturarea unor fragmente din cărți cu mesaj terapeutic, vernisajul unei expoziții de ilustrate și atelierul de creație, care se va desfășura în Sala de lectură a Secției pentru copii.

Vor fi prezenți: preșcolari de la grădinițele Maya și Gabi din Baia Mare, elevi de la Școala „Avram Iancu”, precum și copii ucraineni, care participă la activitățile Palatului Copiilor din Baia Mare și ale ASSOC Baia Mare.

Coordonatorii activităților sunt: Katarzyna Zalaszewska, coordonator proiecte culturale la Institutul Polonez din București, Natalia Mosor, director al Institutului Polonez din București și Corina Șpan, șef Serviciu Împrumut carte pentru copii și tineret.

ora 17.00, Holul mare al bibliotecii

Va avea loc vernisajul expoziției de metaloplastie a artistului francez Vincent Claude Van Waeyenberghe, care revine la Baia Mare cu o expoziție de tablouri modelate în cupru, aur și argint, precum și cu sulul de pânză de 42 de metri înfățișând scene și personaje biblice. Expoziția va putea fi vizionată în perioada 1-15 septembrie 2022.

Tot cu această ocazie vor fi expuse câteva lucrări ale elevelor de la Colegiul de Arte Baia Mare, participante în cadrul atelierelor de pictură organizate de artistul Van Waeyenberghe, în perioada 23 iunie – 15 iulie, la Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: