Simpozionul Internațional „Maramureș – promotor al culturii și identității românești în lume. Dimensiunea internațională a culturii și științei românești și maramureșene”

Joi, 15 septembrie 2022, de la ora 14:00, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare a fost gazda Simpozionului internațional intitulat „Maramureș – promotor al culturii și identității românești în lume. Dimensiunea internațională a culturii și științei românești și maramureșene”.

La eveniment au participat Preasfințitul Părinte Iustin – Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Ionel Bogdan – președintele Consiliului Județean Maramureș, dr. Teodor Ardelean – director al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, Academicianul Nicolae Zamfir – vicepreședinte al Academiei Române, dr. Nicolae Iuga, dr. Ilie Gherheș și alți renumiți profesori și academicieni.

Simpozionul internațional este un eveniment academic cu o importanță majoră pentru cultura și știința maramureșeană, în cadrul căruia a fost lansat un volum care cuprinde scrieri lăsate moștenire și cercetări istorice realizate de-a lungul timpului. Această lucrare importantă pentru istoria Maramureșului a fost coordonată de către domnul Academician Emil Burzo.

Evenimentul se desfășoară atât la Baia Mare cât și la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației (vineri, 16 septembrie), fiind organizat într-un an special, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind „Anul Omagial al rugăciunii în viața bisericii și a creștinului”.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a adresat un cuvânt de bun venit şi mulţumiri personalităţilor prezente, precum şi tuturor participanţilor.

Sursa:
Consiliul Județean Maramureș
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: