40 DE ÎNTÂLNIRI în CENACLUL „DESTINE LITERARE” – ASRAN

Articol aniversar

de Melania RUSU CARAGIOIU

O ce sumă rotundă și vestită! Patruzeci!

Dar câte semnificații are aceasta?

Au fost și rămân pe frontispiciul lumii creștine, în credința noastră strămoșească Patruzeci de Mucenici, lucrători în credință, creștini. Românul zice: „Doamne ajută-mă cu cei patruzeci de Sfinți”. Tradiția noastră plămădește ca prinos deosebit, ofrandă pentru cei care au trăit și activat printre noi, aci, la obiect și pentru dragii scriitori decedați, dintre colaboratorii noștri, acele prăjiturele cu zahăr și miere, „mucenicii”. Prăjiturelele-colăcei, pe care și noi le oferim, deși suntem departe de țară.

Laic, patruzeci de ani este pasul spre desăvârșirea a doua în timp a împlinirilor și numărătoarea bogatelor succese ale unei vieți.

Ne apropiem ușor, cu bucurie, succese și dăruire de cele „40 de întruniri ASRAN” – sărbătorite acum de către Cenaclul „Destine Literare” – ASRAN.

Subliniem: De asemenea și Revista noastră „Destine literare” este în sărbătoare pentru cea de a 60-a apariție.

Trecând în revistă un drag motiv emotiv, privind Cenaclul „Destine literare” – ASRAN, prin ZOOM, de patruzeci de ori, am auzit valurile fluviului Saint Laurent, de tot atâtea ori păsărelele cântând în feeria verde a Dragului Scriitor, Președinte ASRAN și moderator Cenaclul „Destine Literare”, Dl. Alexandru Cetățeanu și glasul său împletindu-se cu toate acestea, susținând și importanta sa contribuție în auzul și văzul nostru.

De tot atâtea ori, Personalități marcante din spatele cortinei au pus sufletul și îndemânarea la izbutirea realizărilor ZOOM și la redactarea acelor creații în slovele scrise electronic sau tipărite pe hârtie, totalizând în mii de pagini, periodic, în tomul academic de sute de pagini – Revista „Destine literare”.

Ne-am transmis entuziasmul nostru, creația noastă, gândurile noastre deschise la auzul lumii, prin invenția anticovid, și alte „anti”, numită ZOOM.

Nu avem nostalgia trecutului, ci a cântecului glorios al trecutului când am apărut public în ASRAN, – Asociația Scriitorilor Români din America de Nord, și a iubitorilor de spirit românesc din întreaga lume. Am apărut prin ZOOM, prin Revista „Destine literare” și prin noi ca mesageri ai limbii române. Așteptăm Globalizarea, această acțiune, „gogoriță” numită de unii, iar de către alții salvarea omenirii, prin unificare, dar putem gândi și prin magnificarea celor cu ideea.

Noi mergem pe ideea trăirii României ca plai etern românesc și preamărirea existenței a tot ce este românesc, plai, grai, neam, credință, datini și prestigiu în lume.

Toate acestea păstrate cu mult suflet, dăruire, altruism în tot ce întreprindem noi.

Cele patruzeci de ieșiri în lume printr-un enorm video asupra celor 40 de ședințe, 39 ZOOM și una incipientă, prin care ne-am întâlnit prima dată faptic și prin poze și prin interfața unor celulare.

Este mai mult decât minunat câtă erudiție, suflet, bunăvoință, talent, înfrățire s-au prezentat la apel de patruzeci de ori.

Dar cum iarăși se amintește de către ecleziast, răsunetul a fost de patruzeci de ori câte șapte și înmulțit la pătrat prin mesajele transmise de către fiecare dintre noi colaboratorilor și binevoitorilor noștri.

Să ne felicităm, să ne urăm sănătate, succese, suflet cald românesc și inspirație prin Duhul Sfânt adus prin rugăciune sau figurat, în grabă, prin Pegas și muzele chemate de fiecare cuvântător sau scriitor din Cenaclul „DESTINE LITERARE”,

Din partea mea, MRC, și a tuturor pe care îi reprezint ca redactor de reviste, vă transmit mult succes într-un viitor promițător, optimist și frumos,

Melania Rusu Caragioiu,
Vice Președintă ASRAN,

posesoarea, începând din anul 2012 a titlului îmbogățit pe parcurs: „Ambasador literar al Limbii Noastre cea Română” din partea Scriitorilor între care amintesc cu îndatorare: Corneliu Leu, Ligia Diaconescu, Al. Florin Țene, George A. Stroia, Revista „Armonii culturale”, unele site-uri și colaboratori din Europa, Australia, Canada, America de Nord, Israel din continentul Asiatic Mijlociu, unde ați ajuns și Domniile voastre personal, dar și prin existența redirecționărilor mele.

Cu stimă,

Ing. Melania Rusu Caragioiu,
Redactor șef „STARPRESS” – Canada,
Vicepreședintă ASRAN,
Vicepreședintă Cenaclul „Păstorel Teodoreanu” – Montreal,
Membru fondator cenaclul „Anneau poetique” – Montreal,
(Și din harul lui Dumnezeu, scriitor, poet, publicist, autor, bibliotecar, redactor și actor de film – Canada)

Canada, Septembrie 2022

Melania Rusu Caragioiu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: