„Vămile văzduhului” în picturile pr. Vasile Trif

Vernisajul expoziției preotului Vasile Trif,  „Vămile văzduhului”, panotată în Salonul artelor, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, a adunat, joi, 20 octombrie, peste o sută de iubitori ai picturilor artistului.

Expoziția reunește lucrări realizate pe sticlă, pe lemn și pe pânză, devoalând talentul și preocupările artistice ale preotului Vasile Trif, toate exprimate prin intermediul culorilor, în tușe sugestive, realizând, pe rând, metafore peisagistice delicate și expresive, apoi, imagini vizuale sacre și reprezentări iconografice, amintindu-ne de vitralii și vechile icoane pe lemn.

(Foto: din expoziție BJPD)

Publicul s-a bucurat de aprecierea critică a pictorului băimărean, prof. univ. dr. Nicolae Suciu, autorul însemnărilor introductive din catalogul expoziției, precum și de cuvintele adresate, în calitate de gazdă și moderator al evenimentului, de dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”.

dr. Nicolae Suciu; pr. Vasile Trif; dr. Teodor Ardelean

Emoționat, artistul plastic Vasile Trif, la rândul său, a mulțumit vorbitorilor, familiei, colaboratorilor, sponsorilor și prietenilor prezenți, care au venit, în număr atât de mare, pentru a-i admira lucrările, într-o manifestare culturală de excepție.

(Foto: din expoziție BJPD)

La final, cvartetul Mara Music a completat evenimentul cu un moment muzical special, un recital de muzică religioasă. Expoziția poate fi vizionată la Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, în perioada 20 octombrie – 5 noiembrie 2022.

Cvartetul Mara Music

(Foto: din expoziție BJPD)

(Foto: din expoziție BJPD)

(A consemnat Ștefan Selek, bibliotecar)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: