Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 20 – 25 mai 2024 – Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare

Luni, 20 mai

Cabinetul de Medalii

Asociația ASCO Forall Șișești  în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează expoziția „7 arte în 7 sate – moșteniri culturale în comuna Șișești”, eveniment parte a proiectului cu același nume, finanțat prin PNRR. Această expoziție va cuprinde desene și picturi cu tematică cultural-rurală, realizate de copiii beneficiari ai proiectului și va putea fi vizitată până la data de 1 iunie. 

Vineri, 24 mai

orele 16.00-18.00, Sala de conferințe

Sub îndrumarea actorului Alex Macavei, de la Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația ASSOC a constituit o trupă interculturală de teatru în cadrul proiectului DIALOG, finanțat prin programul Efectiv Civic. Trupa este formată din 10 copii și tineri români, maghiari, ucraineni, care, în următoarele 3 luni, se vor întâlni săptămânal la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, în scopul pregătirii unei reprezentații de teatru pentru publicul larg, cu tema dialogului intercultural. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, iar activitatea teatrală are scopul de a promova dialogul intercultural în beneficiul copiilor și tinerilor cu vârste între 7-20 de ani din diferite medii culturale din Baia Mare.

ora 17.00, Salonul Artelor

Va avea loc lansarea volumului de poezii „Neprețuite”, autoare Olimpia Ghețe, apărut la Editura Galaxia Gutenberg, Târgu Lăpuș, 2024.

Prezintă: bibliotecar Mariana Chiș și alți prieteni ai poeziei.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu