Activitate literar-artistică la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Cluj-Napoca

de Gabriela Genţiana GROZA

__Gabriela_Gentiana_GrozaCenaclul literar-artistic „Poiesis” este coordonat de scriitoarea Gabriela Genţiana Groza şi profesoara de limba română Gianina Zegreanu. Activează elevi ai claselor a VIII-a G1 şi a VIII-a G2. Şedinţa de deschidere a activităţii cenaclului în acest an şcolar a fost deosebită – prin interpretarea unor melodii la flaut, de către un grup de elevi coordonat de profesoara de muzică Flavia Demeter, cu care am avut colaborare şi la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj.

Un material despre activitatea cenaclului „Poiesis” a apărut la Constanţa, la Editura Universitară, 2010, în volumul „Interculturalitate şi interdisciplinaritate în educaţie”, autoare: Anastasia Dumitru şi Aura Văceanu. Acest volum cuprinde activităţi educative derulate în parteneriat în România, precum şi experienţe din Japonia, Serbia şi Rusia.

Poemele scrise de membrii cenaclului „Poiesis” au fost publicate în revista ,,Albatros’’ a Societăţii de Haiku din Constanţa, care este trimisă în 18 ţări.

Cenaclul literar al claselor liceale este coordonat de profesoara de limba română Titiana Zlătior. În martie 2011 a fost programată o întâlnire a cenaclurilor literare de la gimnaziu şi de la liceu, la care s-au făcut o prezentare de carte şi lectură din creaţia proprie a elevilor.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: