Agenda săptămânii 15-20 decembrie 2014 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

targul darurilor afisde Ştefan SELEK

Luni, 15 decembrie
ora 11, Salonul artelor
Va avea loc deschiderea „Târgului Darurilor de Crăciun” – ediţia a III-a.
Organizator: Ileana Danci-Horoba
Vezi şi anunţul: https://ebibliothecaseptentrionalis.wordpress.com/2014/12/22/targul-darurilor-de-craciun-modificare-de-program/

Marţi, 16 decembrie
ora 10, Sala de conferinţe
afis simpozion
Vă invităm cu drag la simpozionul „Maramureş. Legende şi poveşti de Crăciun”. La manifestare vor participa etnologi, muzeografi, cadre universitare, studenţi, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai societăţii civile.
Atmosfera magică a Crăciunului va fi pregătită de colindele şi ritualurile străbune interpretate de „Dănţăuşii” de la Palatul Copiilor Baia Mare şi de un grup de studenţi de la secţia Etnologie a UTCNBM.
ora 13, Sala de conferinţe
Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” organizează o activitate în cadrul proiectului caritabil cu tema „Din inimă, pentru un copil”. Activitatea caritabilă este organizată de catedra de religie ortodoxă (pr. prof. Florian Alin Vasile ) a Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu”, în parteneriat cu părintele Donca Sorin şi reuneşte elevii de la clasele a IX–a, a X-a şi a XI-a de la instituţia de învăţământ sus-amintită.
Acţiunea caritabilă va fi concretizată prin donarea de jucării, articole de vestimentaţie, cărţi sau rechizite pentru copiii care provin din familiile cu o stare materială precară.

Miercuri, 17 decembrie
ora 13, Sala de conferinţe
Colegiul „Vasile Lucaciu” în colaborare cu Biblioteca Judeţeană organizează activitatea „Împreună de Crăciun”.

Joi, 18 decembrie
ora 11, holul mare
memoria-ca-forma-de-justitie_expozitie-9
Episcopia Greco-Catolică a Maramureşului în colaborare cu Fundaţia Academia Civică şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” vă invită la vernisajul expoziţiei „Memoria ca formă de justiţie”.
Dedicată Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, primul de asemenea gen şi amploare în ţările ex-comuniste, expoziţia a fost realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului şi organizată în parteneriat cu europarlamentarul Monica Macovei, sub înaltul patronaj al preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.
Expoziţia „Memoria ca formă de justiţie” a fost vernisată în 18 octombrie 2011 la Parlamentul European de la Bruxelles. În perioada 9 noiembrie 2011-15 martie 2012 expoziţia a fost deschisă şi la Bucureşti, la Spaţiul Public European al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. În perioada aprilie-iunie 2012 expoziţia a fost deschisă în mai multe oraşe din Republica Moldova.
Aceasta va putea fi vizitată în holul mare al Bibliotecii Judeţene în perioada 18 dec. 2014 – 16 ian. 2015.
Lansare carte Vernisaj pe ulita satuluiora 13, Sala de conferinţe
Va avea loc lansarea cărţii „Vernisaj pe uliţa satului”, de Ioan Vasile Bota, apărută la Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2014.
ora 15, Sala de conferinţe
Va avea loc lansarea cărţii „La porţile ceriurilor”, de Avram Alexandru.

Vineri, 19 decembrie
ora 17, Sala de conferinţe
Va avea loc lansarea cărţii „Cântecul lebedei în limba română”, colecţie de proză scurtă şi teatru scurt de Alex Pop. Este prima carte semnată Alex Pop (după patru cărţi publicate sub pseudonimul alex porc).

Sâmbătă, 20 decembrie
ora 11, Sala de conferinţe
„Graiul Maramureşului” în colaborare cu Biblioteca Judeţeană organizează un eveniment cu ocazia împlinirii a 25 de ani de apariţie a cotidianului „Graiului Maramureşului”.
Invitaţi: autorităţi locale şi colaboratori ai cotidianului.

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: