După 11 ore de intervenţie, Alex a facut primul pas către noul său chip

Alexandru Botorea_1

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociaţia „Salvează o inimă” ; Plus Communication

Alexandru Raul Botorea, în vârstă de 2 ani şi 5 luni, a fost operat miercuri, 26 august 2015, la Spitalul Acibadem din Bodrum (Turcia), de către prof. dr. Mehmet Mutaf, specialist în chirurgia plastică, estetică şi reconstructivă. Intervenţia pentru reconstrucţia pleoapelor, nasului şi a gurii a fost reusită, iar pacientul, în urma vizitei postoperatorii are evoluţie favorabilă.

Alexandru Botorea_2„Intervenţia efectuată a fost prima dintr-o serie de trei intervenţii planificate pentru reconstrucţia feţei şi a degetelor de la ambele mâini. Prima intervenţie a durat aproximativ 11 ore şi a presupus refacerea pleoapelor superioare şi inferioare, eliberarea regiunii periorbitale – comisuroplastie, reconstrucţia gurii şi buzelor, reconstrucţia nasului – prima parte”, a declarat prof. dr. Mehmet Mutaf. „Astăzi oamenii din România şi din Turcia s-au rugat pentru Alex împreună. Am finalizat cu succes prima etapă, însă mai avem de făcut multe lucruri pentru el”, a mai declarat medicul chirurg.

Durata spitalizării va fi de aproximativ două săptămâni, iar şederea pacientului Alexandru Botorea se va prelungi la Bodrum până la următoarea intervenţie, care va avea loc peste aproximativ două luni. Pacientului i se va monta un dispozitiv pentru dilatarea ţesutului în vederea creării unui nou ţesut pentru transplantare.

„A doua intervenţie va presupune reconstrucţia nasului şi a ţesutului facial, de asemenea, se va încerca eliberarea ţesutului afectat de la mâini, pentru a crea mişcare între degetul mare şi mână. A treia interventie, recomandată când pacientul va avea vârsta de 6 sau 7 ani, va presupune reconstrucţia degetelor de la ambele mâini şi a urechilor” a mai declarat medicul chirurg.

Alex-41Pacientul a fost internat în Spitalul Acibadem Bodrum în data de 24 august 2015, pentru intervenţia de reconstrucţie a feţei, ca urmare a unei arsuri de gradul III şi IV la cap şi mâini, survenite în urma exploziei unei maşini în aprilie 2015, în România.

Intervenţia şi deplasarea pacientului Alexandru Botorea şi a familiei a fost posibilă datorită campaniilor umanitare de strângere de fonduri, derulate la nivel naţional şi internaţional, de Asociaţia „Salvează o Inimă” din România, iar prima intervenţie, în valoare de 30.000 de euro, a fost platită deja de către Asociaţie. Costul estimativ pentru a doua intervenţie este Comunicat de presa - Salveaza o inima - Acibadem-page-001de aproximativ 40.000 de euro, de asemenea pacientul va avea nevoie şi de fonduri necesare pentru tratament postoperator şi perioada de recuperare. Până în prezent, pe platforma de donaţii online a Asociaţiei „Salvează o Inimă” s-au strâns peste 51.000 de euro din donaţii, iar Alexandru mai are nevoie de aproximativ 19.000 de euro. Donaţiile pot fi făcute accesând linkul
https://salveazaoinima.ro/campaigns/alexandru-botorea/
sau direct în conturile mamei, Daniela Botorea, RO32BTRLRONCRT0295690001 (Lei) sau RO79BTRLEURCRT0295690001 (euro)

Comunicat de presa - Salveaza o inima - Acibadem-page-002„Suntem extrem de încântaţi că oamenii s-au mobilizat pentru salvarea lui Alex. Au donat români şi străini din toate colţurile lumii… din Canada, SUA, Brazilia, Uniunea Europeană, ţările din Nordul Africii, până în Japonia şi Australia. Campaniei i s-a alăturat şi vicecampioana României la fotbal A.S.A. Târgu Mureş şi o comunitate de [mame] în reţelele de socializare, care au vândut şi licitat produse proprii pentru Alex. De asemenea, îi mulţumim din tot sufletul domnului doctor Mehmet Mutaf pentru profesionalismul de care a dat dovadă şi de faptul că a ţinut la curent opinia publică din România, pe pagina sa de socializare, cu privire la evoluţia medicală a lui Alexandru. Este o primă victorie, dar campania nu se termină aici. Mai avem nevoie de aproximativ 19.000 de euro pentru a strânge banii, pentru a doua operaţie şi tratamentul postoperatoriu”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă” şi iniţiatorul campaniei umanitare „Călătorie pentru speranţă”.

Asociaţia „Salvează o inimă” a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012 şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi, oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.
Persoană de contact
Vlad Plăcintă
preşedinte
Asociaţia „Salvează o Inimă”
0752753540
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: